Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Ticaret Odası seçimleri sürecinde gerginlik yaşanmakta olduğunu ileri sürdü. 

Sakarya, sosyal medya paylaşımında ADASO ve ATB seçimlerinin yapılmakta olduğunu belirtip önümüzdeki hafta yapılacak olan Adana Ticaret Odası meslek komiteleri seçimlerine yönelik şu saptamalarda bulundu:

“Adana yıllarca başı çeken STK’ların uyumsuzluğu ve birbirleri ile çekişmeleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadı. Birlikte uyum icinde hareket etmeyen STKlar Adana’nın ivmesine olumsuz etki yaptı. Bu durum 2 dönem önce ATO, ASO, ATB ve AOSB başkanlarının değişmesi ile son buldu.

Bu dört kurum başkanı güzel bir birliktelik sergilediler ve Adana özlediği tabloya kavuştu. Ancak zaman icerisinde bu birliktelikte her nedense sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar ve ardında yatan düşünce yapısı bugün ATO seçimlerini geriyor.

Gruplarda seçim çalışmaları oldukca gergin geçiyor. İnsanlar taraf olmaya zorlanıyor; eşini, dostunu, iş ortağını kırmak durumunda kalıyor. Bir tarafa söz vermişlere gönül konuyor hatta oy verilmezse ticareti kesmeye varan söylemlerde bulunuluyor.

Sevilen, saygı duyulan bir kanaat önderi oyunu vereceği kişiyi açıklamaktan öte bir aksiyon icinde olmamalı.

Umarım yaşanan secim süreçleri Adana’mıza hayırlı olur. Umarım bu süreçler kırgınlıklar, küskünlükler olmadan sonuçlanır. 

ATO, ASO, ATB üçünün de başkanlığına kim gelirse gelsin Başkanımızdır. Adana için önlerinde yürüyüp ön almaya, yanlarında yürüyüp yoldaş olmaya, artlarında yürüyüp destek olmaya her zaman hazırız ve söz veriyoruz.”