Adana Tabip Odası olarak 14 Mart Tıp Haftasında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Sağlık emekçilerine şiddet bir türlü gündemden düşmemektedir. Hekiminde bir canı vardır. Bir parça rahat nefes alabilmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.

Adana Tabip Odasının hizmet binasında gerçekleştirilen etkinliğe Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hekimler, sağlık emekçileri ve aileleri ile tıp öğrencileri katıldı.

Tıp Haftasına ilişkin açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Hekimler her zaman yoğun ve zor koşullar altında çalışmaktadır. Pandemi ve doğal afetler koşulları daha da zorlaştırdı. Bu kahvaltı ile yoğun çalışma temposundan dolayı bir araya gelemeyen hekimleri bir araya getirmeyi amaçladık. Uzun süredir birbirini göremeyen arkadaşlarım güzel havada güzel sohbetlerle günün tadını çıkardı. Kısa sürelide olsa stresten uzaklaşıldı. Katılım gösteren tüm hekim arkadaşlarıma ve ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hekimlere ve sağlık emekçilerine yönelik olan psikolojik ve fiziksel şiddet, yoğun iş temposu, polikliniklerde giderek artan hasta ve ameliyat sayıları dayanılmayacak hale gelmiştir. Bu olumsuzluklara mutlaka son verilmelidir. Caydırıcı ve düzenleyici önlemler acilen alınmalıdır” dedi.