Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü okul yapılmayan yeni yerleşim bölgesinde binlerce öğrencinin ve ailelerinin mağdur olduğunu söyledi. Yaşanan sorunu Meclis gündemine taşıyan Barut, "Eğitimde sorunları çözmek yerine derinleştirenleri, okullarda yaşanan problemlere kayıtsız kalanları, öğrenci ve öğretmenlerin taleplerine kulak tıkayanları uyarıyoruz" dedi. 

"CUMHURİYET DEĞERLERİ GERİLETİLİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "AKP iktidarı adeta yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın geleceğiyle oynayarak eğitim alanında bugüne dek büyük sorunlara yol açtı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu dönemde Cumhuriyet değerlerini geriletmek için ellerinden geleni yaptılar. Hala da 'yapboz' tahtası gibi uğraşıyorlar" diye konuştu. 

"OKUL YAPILSIN"

Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekip çözüm istedikten sonra Adana'da okulsuz yeni yerleşim bölgesine işaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Eğitimde sorunları çözmek yerine derinleştirenleri, okullarda yaşanan problemlere kayıtsız kalanları, öğrenci ve öğretmenlerin taleplerine kulak tıkayanları uyarıyoruz. Size rağmen yarınlarımıza sahip çıkmayı sürdüreceğiz. 'Eğitimde çözülemeyecek sorun yoktur' anlayışıyla çalışan bizler, Adana'da yaşanan bir soruna çare arıyoruz. Adana'mızın Akkapı Mahallesi'nde yer alan yeni yerleşim yerinde binlerce öğrencimiz var ama o bölgede okul yok. Çocuklarımız okula gidemiyor. Yıllardır söz verilmesine rağmen bu talebe kayıtsız kalanlar artık adım atsın. Öğrencilerimizin ve velilerin okul talebine yanıt verilsin!"