31 Mart Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, 1 Nisan’da Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıkladı. Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamayla “Bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım” diyerek yeniden aday olmayacağını duyurdu. Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, kimlerin adaylığını koyacağı da şekillendi. 

31 Mart 2024 seçimlerinden başarısız çıkan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklarken olağanüstü kurultayda yarışacak isimler belli olmaya başladı.

Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın resmen aday olduğunu duyurdu. Uğur Poyraz aday olmayacağını ancak delegeler aday gösterirse bu yarışa girebileceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareket sürerken gözler İYİ Parti Adana'ya ve İYİ Parti Adana milletvekillerine çevrildi. İYİ Parti'nin TBMM çatısı altında 2 milletvekili Ayyüce Türkeş ve Bilal Bilici'nin genel başkan adaylarından kimi destekleyeceği merak ediliyor.

Haberi hazırladığımız esnada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş, Müsavat Dervişoğlu ile birlikte fotoğraf vererek desteğini belli etti. Genel başkanlık yarışında Bilal Bilici'nin kimi destekleyeceği merak ediliyor.