Ziraat Bankası 20.000 TL yatırana 5.400 TL para ödeyecek! Az çok demeyin, toplu parası olan yaşadı- Ziraat Bankası, kenarda köşede parası olanlara müjdeli bir haber verdi. Bankaların 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları hızla yükselirken, Ziraat Bankası devlet bankası olması sayesinde müşterilere güven veriyor. Ziraat Bankası, YP'den Dönüşen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı'na sahip olanlara yüksek kazanç imkanı sunuyor. Bu kampanya ile TL'si olan müşteriler, paralarını banka hesabında tutarak yüksek faiz getirisi elde edebilecekler.

Ziraat Bankası YP'den Dönüşen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Ziraat Bankası'nın YP'den Dönüşen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, müşterilerin USD, EUR ve GBP gibi döviz mevduatını veya Altın mevduatını Türk Lirası'na çevirmeleri durumunda kur değişimlerine karşı koruma sağlıyor. Bu hesap, açılışta belirlenen faiz oranı ile getiri sağlarken, vade boyunca birikimlerinizi kur değişimlerine karşı koruyor. Eğer vade sonunda hesap açılışında taahhüt edilen faiz oranı, döviz kurundaki artış oranından düşük ise hesabınıza döviz kurundaki artış yansıtılıyor.

20 Bin Liranın Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar?

Ziraat Bankası'nın açıklamasına göre, hesapta bulunan döviz veya altın mevduatı Türk Lirası'na çevirmek için kullanılacak döviz alış kurunu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) belirliyor. Vade sonunda ise hesaplama, açılış tarihindeki TCMB tarafından her saat başı ilan edilen döviz alış kurunu ve kapanış tarihindeki TCMB-11:00 kuru dikkate alarak yapılıyor.

Eğer kur değişimi hesap açılışında kullanılan döviz cinsinin açılış tarihindeki TCMB tarafından saat 10:00 ile 15:00 arasında her saat başı ilan edilen döviz alış kuru ile kapanış tarihindeki TCMB-11:00 kuru üzerinden hesaplanacak faiz tutarından düşük ise, hesap faiz oranı üzerinden nemalandırılıyor. Kur değişimi faiz tutarından yüksek olduğunda ise hesap, açılış tarihindeki endeks kurun vade tarihindeki karşılığına denk gelecek şekilde güncelleniyor.

Yukarıdaki tabloda da görüleceği üzere Vade sonunda; döviz kuru artışının faiz getirisinden yüksek olduğu durumda hesap sahiplerine 5 bin 400 TL faiz getirisi ödenecek.