Çiftçiye yapılacak tarımsal destek ödemelerinde gelişmeler yaşanıyor. Mazot ve gübre desteği başta olmak üzere çiftçi için kaç TL ödeme yapılacağı sorusu yanıt buldu. Güncel olarak merak edilenleri aktaracağız. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken bu gelişmenin hemen ardından bakanlıktan resmi duyuru geldi.

Bakanlık Ödemelerle İlgili Duyuru Yaptı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda ödemelerin başladığını ifade etti: ”5,5 milyar TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Böylece 2023 yılında tarımsal destekleme bütçemiz 57,6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bugün ödeyeceğimiz 5,5 milyar TL destekleme ödemesiyle birlikte 2023 yılı desteklemelerimizin yüzde 56’lık kısmını oluşturan 32,4 milyar TL’yi çiftçilerimizin hesaplarına aktarmış oluyoruz.”

Mazot ve Gübre Desteği Yattı mı?

Mazot ve gübre desteği ödemesinn hesaplara aktarılmaya başlandığı belirtiliyor. Pek çok çiftçi, alacağı yardım paralarını hesabında görebilir. TC kimlik numaranıza göre ödeme tarihlerinde değişiklik olması muhtemel. 5 Mayıs'a kadar tüm ödemelerin tamamlanması bekleniyor.