Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenli olarak sağladığı destekler için duyurusunu yapıyor. Ne kadar ödeme sağlanacağı ve toplam kaç TL'lik bütçe ayrıldığı şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. Bakanlığın yapmakta olduğu evde bakım maaşı ödemelerinin Mayıs ayının kaçında hesaba yatacağı da sorulmakta.

Bakanlık Mayıs Destek Parası Ne Zaman Ödenecek?

Bakanlık tarafından ödenecek Mayıs 2023 destek parası için genel olarak ikinci haftadan başlamakla birikte ay sonuna dek sürüyor. Dolayısıyla resmi bir tarih vermek söz konusu değil. Çünkü ödeme tarihleri arasında birkaç gün oynayabilmekte. Evde bakım maaşı için de benzer durum söz konusu.

Aylık 4336 TL Ödeniyor!

Bakanlık, aylık olarak 4336 TL'lik ödemeyi ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırıyor. Evde bakım maaşı adı altında verilen bu para neticesinde kişiler elzem ihtiyaçlarını karşılayabilmekte. Özellikle de günlük hayatta tuvalet, yemek, ev işleri ve daha pek çok gereksinim konusunda yardımsız hareket edemeyenlerin bu ödemeyi aldığını belitelim. Engelli raporu alanlar ve belli koşulları karşılayanlar, başvuruda bulunarak 4336 TL yardım parası alabilir.