Balkonlarımıza renk katan güzelliklerin başında çiçekler gelir. Hem mimari açıdan ferahlık katar hem de enerjileriyle insanın da içini açar. Balkonda büyüttüğünüz çiçeklerin diplerine ekleyeceğiniz bir adet aspirin çiçeğe canlılık katıyor ve daha sağlıklı büyümesini sağlıyor

Çiçek bakımı, ev mimarisinde mühim bir yeri kapsar. Çiçek yetiştirirken su, ışık, toprak, gübre, konum gibi faktörlere dikkat etmeniz, onların yeniden hayat bulmasına, canlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Fakat baze çiçeklerin arzu edildiği şekilde büyümemesi veya açmaması durumunda işe arayan bir teknikle üstesinden gelinebilir: Aspirin.

4 ADET ASPİRİN + 15 LİTRE SU YETİYOR

Nefisyemektarifleri.com'da paylaşılan içeriğe göre, Bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler. Bu nedenle aspirin çiçek ve bitki bakımında sıklıkla tercih edilir ve kullanımı yaygındır.

Aspirinin bu mucizevi etkisinden faydalanmak için 4 adet aspirini ezin ve 15 litre suyun içine karıştırın.

Hazırladığınız bu suyla her 3 haftada bir çiçeklerini düzenli olarak sulayın. Hepsi bu kadar!

Yayımlanan bilimsel rarporlar ışığında, hastalandığımız zamanlarda kullandığımız aspirinin bitki ve çiçeklerin bakımında da faydalı olduğu aktarılmıştır. Özellikle mantar ve bakterilerden koruyan aspirin, çiçeklerin daha sağlıklı bir şekilde büyümesini hızlandırır ve verimini olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda parlak ve canlı bir görünüme de kavuşmasını sağlar. 

Yazımızım yukarıdaki kısımlarında da bahsettiğimiz gibi konumu, ışığı, su miktarı, sıcaklığı ve gübresi gibi konular çiçek bakımının en önemli aşamaları olsa da çoğu zaman farklı yöntmeler de çiçeğin daha sağlıklı büyümesine yardımcı oluyor. Aspirin yönteminin yanı sıra aşağıdaki teknikleri de açmayan ve solan çiçeklerinizde deneyebilirsiniz: 

Haşlanmış Yumurta Suyu

Yumurta Kabukları

Haşlanmış Sebze Suyu

Meyve ve Sebze Kabukları

Kuru Maya

Yosun

Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı

Yumurta Kabuğu ve Kahve Telvesi Karışımı