ADANA'da zamanla sağ kulağında işitme kaybı oluşan ancak geçirdiği ameliyat sonrası biyonik kulak takılan Muhammet Can Bağeker (16), ilk sesleri duyunca büyük heyecan yaşadı. Bağeker, "Cihaz takıldıktan sonra çok heyecanlandım ve bir yıl sonra eskisi gibi duymaya başladığım için çok mutluyum" dedi.
Lise öğrencisi Muhammet Can Bağeker, geçen yıl kulağında hafif bir akıntı ile başlayan rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvurdu. Kulak içinde büyüyen bir kist olan kolesteatom hastalığı teşhisi alan ve ameliyat sırasında kulak içindeki sinirleri zarar gören Bağeker'in sağ kulağında işitme kaybı gelişti. Yeniden eskisi gibi duyabilmek isteyen Bağeker, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Dağkıran tarafından koklear implant ameliyatına alındı.
'ÇEVREMİ TAM DUYAMIYORDUM'
Ameliyatın ardından geçen bir ayın sonunda biyonik kulağın dış parçasının da takılması ile birlikte sağ kulağına verilen ilk sesleri duyan Muhammet Can Bağeker, büyük heyecan yaşadı. Bağeker, tek kulak ile duymanın okul, ders ve sosyal yaşamında sorunlar yarattığını belirterek, "Dersi dinlerken zorlanıyor, tam anlamıyla anlayamıyordum. Çevremi tam duyamıyordum. Biyonik kulak ameliyatı olmaya karar verdim. Cihaz takıldıktan sonra çok heyecanlandım ve bir yıl sonra eskisi gibi duymaya başladığım için çok mutluyum. Heyecandan konuşamıyorum. Tek kulağında işitme kaybı yaşayan benim gibi gençler varsa yeniden hayata tutunabilir, yeniden sağlığımıza kavuşabiliriz. İlla ki yapılacak bir çözüm vardır ve bunu başarabiliriz. Hayattan ümidi kesmemek lazım" diye konuştu.
