Biz de Varız Destekleme Derneği’nin yapılan dördüncü olağan genel kurulunda Birgül Altay, dönem başkanlığını Esin Parlak’tan devraldı.

2018 yılında kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği dört yıl gibi kısa sürede kuruluş amacına uygun onlarca faaliyet ve proje gerçekleştirdi. Eğitim, öğretim, insan hakları, çocuk hakları, doğa ve hayvan, dezavantajlı gruplar ve şiddete hayır temalı birçok proje gerçekleştiren, mevcut projelere destek veren ve üyelerinin bilgi birikimlerini toplumsal farkındalığa dönüştürme konusunda çalışmalar yapan dernek, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dernek kurucu başkanı Esin Parlak, kurulduğumuz günden bu yana derneğin enerjisini yüksek tutmak için başkanlık sürelerinin birer dönem olması konusunda hemfikir olduk, potansiyeli bu kadar yüksek bir derneğin içinden daima başarılı yöneticilerin çıkacağından emindik, ifadesini kullandı. Parlak, genel kurulda projelerde özveri ile çalışan yönetim kurulu arkadaşlarına ve dernek üyelerine teşekkür ederken,  iş ve meslek hayatındaki başarısı dışında, sivil toplum kuruluşlarındaki özverili çalışmaları ile de tanınan Birgül Altay’a bayrağı devretmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Esin Parlak, derneğin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde büyük emeği olan geçmiş dönem başkanı Birsen Uçar’ı da rahmetle andıklarını, onun çabalarını asla unutmayacaklarını ve Birgül Altay’la birlikte yeni döneme bomba gibi başlayacaklarına inandığını, belirtti.

BİZ BİR İYİLİK HAREKETİYİZ!

Başkanlığı devralan Birgül Altay, Biz de Varız Destekleme Derneği’nin birçok dernekten farklı olarak bir nevi iyiliğe öncülük etmek isteyen özverili insanların altında toplandığı bir çatı olduğunu ifade ederek, kendisine destek veren üyelere teşekkür etti. Altay, tüzükleri gereği çok farklı alanlarda projeler yapabildiklerini, farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket edebildiklerini, üyelerinin bireysel olarak gerçekleştiremeyecekleri iyilik hareketlerini birlikte gerçekleştirebilmek için çalışmalar yaptıklarını ve derneğin özünde üyelerin ortaya koydukları proje fikirleri ile yol aldığını sözlerine ekledi. Divan Başkanlığını Prof.Dr.Mahir Fisunoğlu’nun yaptığı genel kurulun bitiminde ekibini kürsüye davet eden Birgül Altay, geçmiş dönem başkanı ve yönetim kurulana da teşekkür etti. 

BAŞKAN YARDIMCISI; ÜZELGEÇİCİ

Birgül Altay’ın başkan seçildiği Biz de Varız Destekleme Derneğinde ikinci başkan Tanır Emre Üzelgeçici, genel sekreter Esin Parlak, sayman Burak Sezgek ,üyeler Yasemin Tanır, Tülay Baltalı, ve Selahattin Yakın oldu. Denetleme kurulunda ise Sinem Özgen, Teslime Atlı ve Tuğrul Tunca yer aldı. Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler de gerek beklentilerini gerekse hayata geçirilmesi konusunda öncülük yapmak istedikleri projeleri yeni yönetime aktardılar.