Basın ve Kamuoyunun Dikkatine,

Birkaç gündür sosyal medya ve haber kanalları üzerinden Dizmanlar Group hakkında ithamlarda bulunulmuş ve gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atılmıştır.

Şirketimize karşı yapılan haberlerin tamamı karalamaya yöneliktir. 35 yıldır inşaat sektörünün her alanında kendini kanıtlamış bir şirket olarak gerçeği yansıtmayan ifadeler üzerine kamuoyuna böyle bir açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur.

Ülkemizin yaşamış olduğu Kahramanmaraş merkezli şiddetli iki deprem sonucunda tamamlanmış ve tamamlanmakta olan projelerimizin hepsi teknik ekip tarafından kontrol edilmiştir.Deprem yönetmeliğine uygun  projelerimiz güçlü deprem kuvvetleri altında tasarlanırken ilk amacımız can güvenliğini sağlamaktır. Depremin gerçekleştiği ve depremden etkilenen diğer bölgelerdeki projelerimizde herhangi bir hasar ve can kaybı yaşanmamıştır.

Ortaya atılan iddialara yönelik projemizde; yayınlanan bir çok görüntüden de ,videodan da anlaşılacağı gibi binanın   taşıyıcı sistem elemanlarında herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Betonarme yapılarda taşıyıcı elemanlar kolon ve kiriş gibi taşıyıcı elemanlardır. Duvarlar tamamen dekoratif iki kolon arasını dolduran bir malzemedir ve taşıyıcı özelliği yoktur.Paylaşılan görüntüdeki çatlak dolgu duvar malzemesinin gevrek olmasından kaynaklıdır. Güçlü deprem kuvvetleri altında bu tarz çatlakların olması muhtemeldir, onarılması mümkündür. Yönetmelik şartlarına göre duvardaki çatlak ihmal edilebilir ölçüdedir.

Dizmanlar Group olarak yaşanan depremin ilk gününden beri maddi-manevi olarak depremzedelerimizin yanında olmaya devam ederken ne yazık ki medyada karalamaya yönelik haberlerle meşgul olmaktayız.

Ülkece hepimizi derinden etkileyen bu vahim afette bizler hem vatandaş hem şirket olarak elimizden geleni yapmaya gayret ederken sosyal medyadan şirketimize yönelik yapılan asılsız haberler, mühendislik ve deprem biliminden uzak yapılan yorumlar bizleri son derece üzmüştür.

Sosyal medya ve haber kanalları üzerinden Dizmanlar Grouphakkında ithamlarda bulunulmuş ve gerçeği yansıtmayan iddialara ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerle binamızın sağlamlığı tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır, istenildiği takdirde konusunda uzman bilirkişilerce yapılacak tüm incelemelere açık olduğumuzu, bundan sonraki süreçte yapılacak olan itibar suikastine yönelik yapılan girişimlere karşı gerek hukuki gerekse cezai olarak yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

DİZMANLAR GROUP