Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili tarih bilgisi verildi. Bir süredir beklenen ara zamma ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. Yeni asgari ücret kaç TL olacak? Maaşlara yüzde kaç zam bekleniyor sorusu yanıt bulmak üzere. 8506 TL olan güncel asgari maaş, alım gücünün düşmesiyle birlikte yeni zamla artacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman?

Asgari ücrete yapılacak zammın tarihi konusunda netlik sağlandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zammın ne zaman yapılacağı sorulduğunda Temmuz ayı gösterildi. Yani 6 aylık enflasyon verileri ortaya çıktığında kaç TL'lik zam ödemesinin gerçekleşeceği de o vakit belli olacak. Kısa süre önce emekli maaşı artmıştı. Bununla birlikte Mart veya Nisan ayında asgari ücrete de zam gelebilir diye düşünülüyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla Temmuz ayında maaşların artacağı kesinleşti.

Yeni Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

2023 yılı asgari ücretin kaç TL olacağı belirsizliğini koruyor. Bu nedenle 6 aylık enflasyon verisinin yanı sıra hükümetten gelecek olası adımları da incelemek gerekmekte. Çünkü enflasyon verilerinin üzerinde bir zam yapılabilir. Refah payı adı altında daha yüksek maaş verilmesine kanaat getirilebilir.

Temmuz Ayında Belli Olacak

Asgari ücret  zammının Temmuz ayında yapılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda maaş ödemesiyle ilgili hangi gelişmeler bizi bekliyor göreceğiz. Emekli ve memura da Temmuz ayında yeni maaşları duyurulacak. Geçtiğimiz yıl iki defa zamlanan asgarinin bu sene de aynı şekilde iki defa zamlanması gündemde.