CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, deprem bölgesinin gizli kahramanı olan meslek gruplarından birinin de eczacılar olduğunu belirtti.  Yazılı basın açıklaması yapan Bulut, şöyle devam etti: 

“Devletten herhangi bir çağrı beklemeden kendi inisiyatifleri ile ilk günden itibaren depremzedelere yardımcı oldular, halka sağlık hizmeti sundular. Deprem felaketinin olduğu günden bugüne eczacı meslektaşlarım büyük bir dayanışma, başarılı bir koordinasyon ve organizasyon örneği göstererek depremzedeleri ilaçsız bırakmadı

DEPREMZEDELER İLAÇSIZ KALMADI

Bütün olanaklarını seferber eden mesleğimizin çatı örgütü Türk Eczacıları Birliği, 54 Bölge Eczacı Odası ve eczacı meslektaşlarım depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı. Şu anda deprem bölgesinde gezici TIR ve konteyner eczanelerin sayısı 30’u buldu.  

Birçok ilden gelen eczacı meslektaşlarım buralarda 24 saat gönüllülük esasına göre hizmet veriyor. Deprem bölgesindeki en büyük risk salgın hastalık. Ayrıca ilaca erişimin olmamasısürekli ilaç kullanmak zorunda olan kronik rahatsızlığı bulunan hastaların için de çok riskli. Eczacılar sağlıkla ilgili olumsuzlukların önüne geçmek için ilaç ve tıbbi malzemelerivatandaşlarımıza ücretsiz olarak eriştiriyorlar. Seyyar eczaneleri binlerce depremzede kullanıyor.

HEPSİNİN ELİNE, YÜRĞEİNE SAĞLIK

Deprem nedeniyle birçok eczacı meslektaşımızı da kaybettik. Deprem bölgesinde 50’den fazla eczane kullanılamaz hale geldi. Bu zor günlerde dayanışma ruhuyla deprem bölgesine yardıma koşan meslektaşlarıma artık gerekli değerin verilmesi dileğimle teşekkür ediyor, örgütümle ve mesleğimle bir kez daha gurur duyduğumu belirtiyorum. Hepsinin eline, yüreğine sağlık!”