Adana’da vicdansız hırsızlar hastalığı yüzünden yatağa mahkum yaşayan 16 yaşındaki Halil Oruç’un elektrik kesildiği zaman nefes almasını sağlayan jeneratörü çaldı. Halil Oruç, elektriklerin kesilmesi halinde, jeneratörüz en fazla bir saat dayanabildiğinin öğrenilmesi sonrasında Halil ve ailesini sevindirecek haber Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Zeydan Karalar'ın jeneratörün ivedilikle temin edilip Halil Oruç'un ailesine teslim edilmesi için talimat verdiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Adana yaşayan ve geçtiğimiz yıl ortaokulu bitirip liseye kayıt yaptıran Halil Oruç (16), aniden rahatsızlandı. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Halil'e epilepsi ve kronik solunum yetmezliği teşhisi konuldu. Bir süre hastanede tedavi gören Halil daha sonra evine gönderildi. SGK tarafından Halil'e tedavisi için vantilatör, aspiratör, solunum cihazı ile yatak verildi.

2 gün önce akşam mahallede elektrik kesilince baba hemen jeneratörü devreye soktu. Gece elektrik gelince odanın dışında bulunan jeneratör kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından çalındı. İki odalı evde 9 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Mehmet-Hatice Oruç çifti şimdi elektriklerin kesilmemesi için dua ediyor.

Cihazlarla birlikte jeneratörün kendisine zimmetlendiğini ifade eden Mehmet Oruç (40), "Odaya benzin kokusu yayılmaması için jeneratörü dış kapının önüne bıraktım. Biz uyuduktan sonra elektrik gelmiş. Sabah kalktığımda jeneratörün çalındığını gördüm. Jeneratörü çalmakla oğlumun nefesini keserek, hayatını çaldılar. Eğer jeneratör olmazsa oğlumun hayatı risk altında.

Mahallemizde sürekli elektrik kesiliyor ve oğlum ölümle burun buruna geliyor. Şu an sadece elektrik kesildiği zaman 1 saat gücü bulunan oksijen tüpüyle yaşama tutunuyor. Jeneratör 8 saat boyunca çalışıyordu. Eğer elektrik 1 saatten fazla gelmezse oğlum nefessiz kalacak ve yaşama veda edecek. Kim çaldıysa, birazcık vicdanı varsa, Allah rızası için geri getirsin"