Camdaki Kız dizisinin sevilen oyuncusu ve Gülcihan karakterine hayat veren Devrim Yakut, artık Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi dizisinde oynayacak. Behzat Ç. dizisinin yeni sezon kadrosuna kendisi de seçildi. Hangi karaktere hayat vereceği merak konusu haline geldi.

Camdaki Kız'dan Ayrılacak

Haziran ayında final yapması beklenen Camdaki Kız dizisinde, Devrim Yakut'un erkenden ayrılacağı belirtiliyor. Hal böyle iken başarılı oyuncunun yeni durağı belli oldu. Behzat Ç. dizisinin 2. sezonunun kadrosunda yerini aldı. Oyuncu ile ilgili bizleri hangi gelişmeler bekliyor sizlerle paylaşıyor olacağız.

Devrim Yakut Kimdir?

Devrim Yakut, 1977 yılında İstanbul’da doğan Türk oyuncu ve senaristtir. Eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde başlamış ve ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine tiyatro sahnelerinde başlayan Yakut, 2000’li yılların başında televizyon dizilerinde rol almaya başlamıştır. İlk kez

“Dudaktan Kalbe” dizisinde rol alan oyuncu, daha sonra “Gümüş”, “Kavak Yelleri”, “Aşk ve Ceza”, “Ezel”, “Karadayı”, “Kara Sevda” gibi birçok popüler dizide rol almıştır.

Yakut ayrıca, “Dinle Sevgili”, “İncir Reçeli”, “Geriye Kalan”, “Sivas”, “Koca Dünya” gibi filmlerde de oyunculuk yapmıştır. 2012 yılında “Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam” adlı tarihi dizi için senaristlik yapmıştır.

Devrim Yakut, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülmüştür. En iyi kadın oyuncu ödülü dahil birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca, 2013 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” dalında aday gösterilmiştir.

Devrim Yakut, oyunculuğun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. İnsan hakları savunucusu ve kadın hakları aktivisti olarak tanınmaktadır.