Ceviz, Anadolu topraklarının en faydalı ürünlerinin başında gelir. Lezzeti, onu hem salataların hem de tatlıların yıldızı yapar. Cevizin faydaları oldukça çoktur. Lif kaynağı, protein ve mineral deposu ceviz, antioksidan bakımından zengindir, kolesterolu düşürür, omega-3 yağ yağ asitleri kaynağıdır, enflamasyonu azaltır ve bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca yağ yakma açısından da önemli faydaları bulunan cevizin hafıza ve beyin sağlığına katkıları hakkında onlarca makale bulunur. Bu neden ceviz, gelişim çağındakiler için uzmanlar tarafından önerilmektedir. 

Ceviz, Türkiye için de oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Baklava başta olmak üzere çoğu tatlının içerisinde kullanılan cevizin en iyisi ise Çorum ve Giresun Şebinkarahisar'da bulunur. Cevizin kendisi kadar kabuğunun da sayılamayacak kadar faydaları vardır. İşte çöpe döktüğünüz ceviz kabuklarının faydası hakkında şaşıracağınız bilgiler:

CEVİZ KABUĞUNU KAYNATIP İÇİNCE...

Memorial.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Cevizi kırdıktan sonra içerisinde bulunan ve akciğeri andıran perde, sağlığa faydaları bilinmediğinden çöpe atılıyor. Ceviz perdesi olarak bilinen bu kabuğun sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Bu kabukların kaynatılmasıyla elde edilen ceviz perdesi çayı, öksürüğü kesmede etkili olarak akciğer hastalıklarına karşı savaşıyor. Bunun yanında iltihap, balgam söktürücü, sindirim sorunları ve ağrılara karşı da tedavi edici bir özelliği bulunuyor.

CEVİZ PERDESİ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Cevizin içerisinde bulunan A, E vitaminlerini ve demir, çinko, bakır, magnezyum gibi mineralleri de barındıran ceviz perdesi kürünü evde, balgam söktürme ve öksürük dindirmek için kullanabilirsiniz. Ceviz kürünü şu tarifle hazırlayabilirsiniz:

Ceviz içerisinde yer alan perdeleri ayıklayın.

Bir bardak için 5 cevizin perdesini kaynayan su içerisine atın.

10 dakika kısık ateşte kaynatın.

Renk verdikten sonra, elde edilen ceviz perdesi kürünü süzün ve tüketin.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Ceviz perdesi çayı, içeriğinde yer alan hususi özellikleri bakımından metabolizmayı süratlendirir ve bedenin çok daha fazla yağ yakmasını destekler. Fakat, sadece çay olarak tüketildiğinde pek tesirli olmayabilir. İşte bu sebeple, afiyetli bir hayat biçiminin bir bütünü olarak periyodik antrenman ve düzenli bir beslenme programıyla beraber tüketilmesi tavsiye edilir. Söz konusu ceviz perdesi çayını yalnızca kilo vermeye yardımcı olması için bir destek olarak düşünmeniz daha uygun olacaktır.