SON DAKİKA…

Adana Kürkçüler 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde yaşandığı ileri sürülen dayak-falaka-işkence iddiasına yönelik 11 cezaevi görevlisi açığa alındı. 

Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, bir süreden beri Adana’da bulunan Adalet Bakanlığı müfettişlerinin olayı titizlikle soruşturduğu biliniyordu. Adı geçenler arasında cezaevinin iki müdürü ve 10 infaz koruma memurunun adı geçiyor. 

Caner Ş. adlı hükümlünün yakınlarının olayı takibi ve ilgili makamlara başvuruları bu sonucu doğurdu. Yaşanan gelişme “Tahliyesine iki gün kala bu kötü muameleye maruz kalan Caner Ş.’nin, cezaevinde aylardır haksız yere tutulmuyor mu?” sorusunun sorulmasına yol açıyor. 

Bilindiği üzere. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bir süre önce konuya ilişkin şu açıklamada bulunmuştu: 

“Hükümlü C.Ş’nin bir yakınının 26.05.2022’de CİMER’e yaptığı başvurusu da Genel Müdürlüğümüze 07.06.2022’de iletilmesi üzerine mevcuttaki dosyada değerlendirilmesi için derhal Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. 

Bunun yanı sıra konuya ilişkin bilirkişi raporu da soruşturma dosyasına eklenmiş, iddiaların incelenmesi için kontrolör görevlendirilmiştir.

Konunun Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğüne intikalinden itibaren tüm işlemler Bakanlığımızın “Kötü muameleye sıfır tolerans” anlayışına uygun bir duyarlılıkla yürütülmüş, soruşturma ve inceleme yapılmasında hiç bir tereddüt gösterilmemiştir.

 

Ceza İnfaz Kurumlarımızda işkence söz konusu olmayıp, kötü muameleye ilişkin münferit iddialar titizlikle araştırılarak sorumlular hakkında gereği derhal yapılmaktadır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” açıklamasında bulunmuştu.