Etlik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Adana'daki sahra hastanesi üzerinden Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Ne yaptı bu CHP? Adana'da hali, şehir hastanesi diye benim milletime kasma. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Etlik Şehir Hastanesi açılışında konuştu. Erdoğan, "Etlik Şehir Hastanesi'nin bünyesindeki 8 hastane ile sağlık devrimimizin sembollerinden biri olarak görüyoruz. 691'i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, 125 ameliyathanesi, laboratuvarı, araştırma merkezi ile bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir." dedi.

"UTANMADAN AÇILIŞINI YAPMAYA GİTTİ"

Konuşmasının bir bölümünde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Erdoğan, "Muhalefet çoğu yalanlarla bu eserlere çamur atmaya çalışsa da şehir hastaneleri modeli bugün pek çok ülke tarafından yakından izleniyor. Bay Kemal'den bu ülkeye hayır gelir mi? Gelmez. SSK'nın başında sen ne yaptın ki bu ülkede sen ne yapacaksın? Ne yaptı bu CHP? Adana'da hali, şehir hastanesi diye benim milletime kasmaya çalıştılar. Utanmadan, sıkılmadan Bay Kemal oranın açılışını yapmaya gitti. Çadırdan hastane olur mu? Bay Kemal'e sorarsan olur. Bugün dünya ile rekabet edecek seviyedeki hastanelerimizde becerileri ile herkesçe takdir edilen doktorlarımızla, altyapımızla, nitelikli personelimize sağlığın küresel yıldızı haline geldik. Bu gemi yükünü almış, rotasına girmiş ve menziline doğru gitmektedir. Ülkemizin sağlık alanındaki kazanımlarına halel getirecek hiçbir olumsuzluğa izin veremeyiz. Şehir hastanelerimizin hasta memnuniyetini yükseltmekten her konuya kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Her şehir hastanemizi birer marka haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.