SASA’dan ürün temini eden uluslararası Inditex firmasının sendikasızlaştırma ve işten çıkarmalar sonrasında Adana’ya durumu incelemesi ve rapor hazırlaması hususunda bir heyet gönderdi. 

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, “Söz konusu şirketin temel prensibi çalışanın Sendikalı olması ve çalışma barışının sağlanması. Şirket adına Adana’ya gelen heyet yaptığı görüşmeler sonrasında bir rapor hazırladı. Raporda şu ifadeler yer almaktadır; “Corrective Action Plan (Düzeltici Eylem Planı) /Remediation Plan Proposal:
 
1- İşveren ve işveren vekillerinin sendikalı sendikasız işçiler arasında ayırım yapmaması ve sendikasız işçilere ödenen ücret seviyelerinin sendikalı işçilere aynen uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle işçi ücret oranlarında gerçekleşen farkın giderilmesi eşitliğin sağlanması gerekmektedir.
 
2- Sendika ve örgütlenme özgürlüğü konusunda işçilerin ve ilk kademe yöneticilerin bilgi sahibi olmadıkları dikkat çekmektedir. Bu nedenle bir eğitim çalışmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Eğitim IndustriALL yönlendirmesi ile organize edilecektir.
 
3- İşyeri ile yetkili sendika arasındaki sosyal diyaloğun yetersiz olduğu ve efektif olmadığı anlaşılmaktadır. Bu durumu iyileştirebilme adına ilgili sendika ile ivedi şekilde aktif, efektif ve sürdürülebilir bir sosyal diyalog kurulmalıdır.
 
Raporun özetinde de görüleceği gibi biz her zaman karşılıklı diyalog içinde olmak istedik. Eylemin çözüm olmadığını ifade ettik. Karşılıklı iyi niyetin çalışma barışını, üretimde verimliliğin artmasına vesile olacağını söyledik. Ama gelin görün ki SASA yönetimi bildiğini okumaya devam ediyor” bugün bile işçi çıkartıldı performans yalaniyla diye konuştu.
 
"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"
 
TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Erdemoğlu Holding’e ait SASA fabrikasında 1975 yılından bu yana faaliyette olan işyeri temsilciliğinin, sendikaya bilgi verilmeden Genel Müdür Danışmanı Mecit Dönmez’in keyfi kararı ile kapatıldığını, levhasının indirildiğini, sendikanın demirbaşı olan eşyaların kendilerine teslim edilmeden ve temsilcilerimizin özel eşyaları içeride olmasına rağmen kapı kilitlerinin değiştirildiğini söyledi. 
Kılıççıoğlu, “ Bu yönetim anlayışını asla ama asla kabul etmiyoruz. Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, işyerlerinde örgütlenmeye izin veren iş yerlerine beyaz bayrak verileceğini açıklamıştı. SASA Yönetimi, örgütlenme konusunda işçinin özgür olduğunu söylüyor. Ama uygulamaya baktığımızda bunu net olarak göremiyoruz. Sendika olarak örgütlenme hususunda yaptığımız çalışmalar neticesinde çok sayıda arkadaşımız tekrar sendikamıza üye oldular, bu sayının artacağına inanıyoruz. Buradan SASA’ya bağlı Tekstil iş kolunda arkadaşlarımızı da Sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki biz, birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
YÖNETİM KURULU ÜYESİ CHP’Lİ..
Bu arada sendikalaşma noktasında sıkıntı yaşatan Erdemoğlu Holding (SASA da bünyesinde) yönetim kurulunda bir CHP eski dönem milletvekili de yer alıyor. 
 
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şeker, TBMM 24. ve 25. dönem CHP Gaziantep milletvekiliydi. 
 
Şeker, aynı zamanda ÇÜ Tıp Fakültesi mezunu. Gaziantep Devlet Hastanesi doktorluğu, Sev Amerikan Hastanesi Diyabet Bölümünde doktorluk ve Başhekim Yardımcılığı, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Diyabet Vakfı ve Dünya Diyabet Federasyonu (IDF) Üyelikleri, Gaziantep Kültür ve Turizm Derneği kurucu ve Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.