Mayıs ayı itibarıyla çiftçilere yapılacak olan tarımsal destek ödemeleriyle ilgili müjdeli haber geldi. Bakan Vahit Kirişçi, açıklamasında önemli bir duyuru yaptı. Çiftçilere sağlanacak desteklerle ilgili ne kadar kaynak ayrıldığını ve Mayıs ayında kaç TL ödeneceğini duyurdu. Bu haberle birlikte çiftçiler bekledikleri ödemeleri kavuşuyor.

Tarımsal Destek Ödemeleri Hesapta!

Gelen bilgi doğrultusunda tarımsal destek ödemelerinin hesaba yatırıldığı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı duyurusunda ”38 milyon 293 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.”  ifadesine yer verildi.

Mazot ve Gübre Desteği Ödendi mi?

Tarımsal Destek Ödemeleri ile birlikte mazot ve gübre desteği de hesaplara yatırıldı. Bununla birlikte daha pek çok destek için ödeme gerçekleşti. Tarımın gelişmesi için çiftçilerin teşvik edildiği biliniyor. Daha fazla üretim için daima kaynaklarını kullanan bakanlık, konuyla ilgili bilgilendirici paylaşımlar da yapmakta. Mayıs ayında yeni bir ödeme duyurusu daha yapıldığı vakit haber sitemiz üzerinden paylaşacağız.