Çiftçiye sağlanan desteklerde önemli artışlar görülüyor. Özellikle de deprem bölgelerindeki çiftçilerimiz için sağlanan yardımlar, bakanlık tarafından duyurulmuştu. Şimdi ise güncel gelişmeler çerçevesinde neler olduğu merak konusu haline geldi. Çiftçiye başka hangi yardım ödemeleri gerçekleştirilmekte? Dekar başına yapılan ödemelerde son durumu açıklıyoruz.

Çiftçiye Dekar Başı 135 TL Ödenecek

Su kısıtı yaşanan 11 şehirde çiftçiye verilecek desteklerle ilgili güncelleme yapıldı. Yağlık ayçiçeği ekiminde sertifikalı tohum kullanmakta olan çiftçiler için dekar başı yapılan ödeme 135 TL olarak belirlendi. Bu da çiftçilerin tohum maliyetinin önemli bir kısmının karşılandığı anlamına geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen açıklamada "Su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede, 2023 yılında yağlık ayçiçeği ekiminde yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize dekar başına 135 TL destek verilecek.”  ifadesine yer verildi.

Maliyetin %75'i Karşılanacak!

Bu bilgi ile beraber çiftçiye ödenecek dekar başı 135 TL sonrasında tohum maliyetinin %75'i karşılanacak. Çiftçilerin tarımsal destek alabilmeleri adına önemi bir gelişme.