Zeytin, faydası saymakla bitmeyen bir meyve. Özellikle sindirim sistemini düzenlemesi ve mide asidini azaltmasıyla bilinir. Sadece zeytin değil çekirdeğinin de mucizevi faydaları var. Canan Karatay'ın da mutlaka gündeme 2-3 adet tüketin dediği zeytin çekirdeğinin halk arasında basur olarak bilinen hemoroide iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlandı. 

KÖTÜ KOLESTROLÜN ÖNÜNE GEÇİYOR

Ensonhaber.com'da paylaşılan habere göre, Canan Karatay, günde muhakkak 5 ya da 6 adet zeytin yiyip çekirdeğini ise yutulmasını önerdi. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için zeytin çekirdeğinin yutulmasına dikkat çeken Canan Karatay, "Kötü kolesterolü yok etmenin çaresi budur." dedi.

VİTAMİN BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİN 

Besin değeri bakımından oldukça zengin olan zeytin çekirdeği, selülozik bir madde sebebiyle mide asidini azaltarak gastrit gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor. Ayrıca A Vitamini ve magnezyum açısından da güçlü olduğu için bağırsakta yaşanacak sıkıntıları engelliyor.

MİDE YANMASINI BERTARAF EDİYOR

Haberturk.com sitesinde paylaşılan içeriğe göre, Mideyi güçlendirmesi sebebiyle hazımsızlığa iyi gelir. Mide ağrısı, yanması gibi şikâyetlerin önüne geçtiği gibi mide ağrılarına da iyi gelir.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN KULLANIM ALANLARI

Zeytin kadar zeytin çekirdeği de oldukça faydalıdır. Bu nedenle çok fazla alanda kullanılır. Genellikle zeytin çekirdeği sağlık, kozmetik, çevre dostu ambalajlar, enerji kaynakları ve gıda sektöründe kullanılmaktadır. 

HER GÜN TÜKETMENİZ ÖNERİLİYOR

Zeytin çekirdeği üzerine yapılan araştırmalar, onun sadece mide yanması gibi sıkıntıları gidermekle kalmayıp aynı zamanda midenin iç kısmına olumlu etkiler sağladığını gösteriyor. Ayrıca, zeytin çekirdeği antioksidan açısından zengin olması sebebiyle vücut direncini artırarak, kanser ve kalp sağlığı gibi bir dizi hastalığın önlenmesinde yardımcı olabilir. Özellikle prostat gibi erkeklerin önemli sağlık sorunlarının tedavisine de katkıda bulunabilir. Uzmanlar, zeytin çekirdeğinin günlük olarak düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesini önermektedirler.

Ayrıca Acibadem.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Zeytin, enflamasyona sebep olan oksidatif stresin düşürülmesine yardımcı olarak beyin dokularını korur. İçerdiği E vitamini sayesinde bilişsel zayıflamayı önler, sinir sistemini korur ve Alzheimer riskini azaltır.

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil