Adana’da geleneksel olarak yapılan Tennis Europe Junior Tour Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 24’ncüsü başladığı gibi muhteşem bir finalle son buldu. Genç raketlerin çekişmeli maçlar yaptığı turnuvada tek erkekler, tek kızlar ve çift erkekler şampiyonları Türk tenisçiler oldular. 

Çukurova Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen büyük organizasyon final maçları ve kupa töreniyle tamamlandı. Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya ve Ukrayna’dan gelen tenisçiler Adana’da tenis severlere bir hafta boyunca tenis şöleni yaşattılar. Turnuvanın şampiyonlarına ve finalistlerine kupaları Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay ve Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin tarafından verildi. Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) Başkanı Ali Refah Keskin, turnuvaya katkısı nedeniyle Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ateşekkür plaketi takdim etti. Keskin, turnuva baş hakemi Mehmet Ali Akyüz’e de günün anısına plaket verdi. 

ADANA’YA ÖZEL TURNUVA

Törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Adana’da özel bir turnuvanın gerçekleştiğine dikkat çekti. ATDSK yönetimini kutlayan Başkan Kozay, turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: 

“Spor eğitimin bir parçası, kutsal bir iş. Bu kutsal işte özellikle kulüp başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize, antrenörlerimizeçok teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz bir emek verdiler. Burada yaptıkları işin önemini biliyorlar. Çünkü yaptıkları işi her gün daha da güzelleştiriyorlar, daha da büyütüyorlar. Bunu tüm Adana, tüm tenis camiası, tüm spor camiası çok yakından biliyor. Bence kıymetli bir iş, her gün üzerine koyarak gidebilmek en büyük başarıdır. Yerinde durmaksa benim hiçbir zaman kabul edebileceğim bir şey değildir. Ben de belediyecilik ve hizmet anlayışımda aynı şiarla hareket ediyorum. Her gün üzerine bir şeyler koyarak gitmeye çalışıyorum. O yüzden şu anda sağlam bir temel oluşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de nasıl üzerine koyarak gittiğimizi göreceksiniz.”

TÜRKİYE’NİN PRESTİJİ ATDSK 

ATDSK’nın Türk tenisine büyük katkılar verdiğini kaydeden Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin de, “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekiyor. Adana’daki kulübümüz, değil Çukurova ilçemizin, Adana’mızın, hatta Türkiye’nin en önde gelen kulüplerinden bir tanesi. Fiziki anlamda bu olmuşluğa hepimiz şahitlik etsek de, bunun ötesinde bir emek var, bir mücadele var, bir prestij var. Kulüpte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yürekten kutluyorum. Bugün Adana’mızda, bu güzel ilçemizde, bu güzel kulübümüzde 26 farklı ülkeden tenisçilerimizin katılımıyla yapılan bu etkinlikte kazanan Adana’mız olmuştur, kazanan sporcularımız olmuştur, Türk sporu olmuştur” dedi. 

TURNUVA SONUÇLARI 

Turnuvada erkeklerde tekler ve çiftler şampiyonları ve finalistleri Türk sporcular oldular. 27 ülkeden tenisçilerin katıldığı turnuvada tek erkeklerde Kerem Genç (Türkiye) şampiyon, Mehmet Toprak Erçin (Türkiye) finalist oldu. Çift erkeklerde Kerem Genç (Türkiye) ve Mehmet Toprak Erçin (Türkiye) çifti şampiyon, Batu Dadak(Türkiye) ve Bekir Devran Esendağlı (Türkiye) çifti de finalist olarak turnuvayı tamamladılar. Tek kızlarda Zeliha Nil Çukurluoğlu (Türkiye) şampiyon, Milana Miliachenko (Rusya) finalist, çift kızlarda Zeliha Nil Çukurluoğlu (Türkiye) ve Milana Miliachenko(Rusya) çifti şampiyon, Varvara Berdieva (Rusya) ve Angelina Pakhomenko (Rusya) çifti finalist oldular.