GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-08-2023 21:19   Güncelleme : 18-08-2023 21:38

“Davutoğlu’nu ve Diğer Siyasileri Aldattınız!”

“Davutoğlu’nu ve Diğer Siyasileri Aldattınız!”


Bir süre önce tahliye olan Furkancıların lideri Alparslan Kuytul adına eşi tarafından siyasi partilere ziyaretler ve yapılan açıklamalar polemiğe yol açtı. Kaçırılan işadamı Koray Sarısaçlı'nın avukatı Adem Tural, “Konu siyasi olmaktan uzak ve hiçbir ilgisi yok. Gündüz vakti adam kaçıran Kuytul, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gasp, işkence, mala çökme suçlamasıyla yargılanıyor” hatırlatmasında bulundu. 

Av. Adem Tural, Kuytul’ların siyasi partileri ziyaretinde ‘siyasi suçlu’ algısı yaratmaya çalıştığını belirterek, Semra Kuytul’a ithafen şu iddialara yer verdi: 

1- Alparslan Kuytul ve adamlarının son 2 yıldır yani Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması süreci sonrasında amaç ve taktikleri nedir?

Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması, işkence edilmesi ve malının yağmalanması olayından sonra bu olayı sulandırmak için hem kendi fertlerine hem de dışardan görüştükleri insanlara sürekli yalan söylüyorlar.

Bu yalanlar üzerinden birçok siyasetçiyi ve STK temsilcisini yanlış yönlendirdiler.

Bu 2 yıllık süreçte polisin müdahaleleri üzerinden mağduriyet devşirerek asıl meseleyi gizlemeye ve dosyanın siyasi olduğu izlenimini vermeye çalıştılar. Bu sayede yargılama sonucunda ceza çıkarsa siyasi sebepten ceza verildiği algısının şimdiden altyapısını oluşturmaya çalıştılar.

2- Birkaç örnekle bu algı operasyonlarına dikkat çekmek istiyorum. Bu görüşmeler Kuytul'un tutuklanmasından hemen sonra gerçekleşti. 

Sn. Ahmet Davutoğlu ile görüştünüz ve aşağıdaki paylaşımları yaptınız. acaba Davutoğlu ve Gelecek Parti camiası Kuytul'un son tutukluluk sebebini biliyor mu? Semra K. aşağıdaki paylaşımı ile sanki hocası (!) siyasi sebepten tutuklanmış ve meşru daireden hiçbir zaman çıkmamış gibi paylaşım yapmış. Sn. Ahmet Davutoğlu’nun da bunu tasdiklediğini ifade etmiş. Sn Davutoğlu bu dosyanın detayını biliyor olsa kesinlikle "meşru düzlemden çıkmadınız" gibi bir ifade kullanmaz.(tabi eğer bu ifadeyi kullanmışsa!) Gündüz vakti adam kaldırmanın meşru zeminle bir alakasının olmayacağını bilir.

3- Deva Partisi camiası ile görüştüğünüzde onlara ne anlattınız? Polisin müdahaleleri üzerinde mi durdunuz yoksa adam kaçırma dosyasına dair de bilgi verdiniz mi? Sn Mustafa Yeneroğlu temel haklar vurgusu yapmış, ancak siz bu paylaşım üzerinden hocanızın siyaseten tutuklandığı yönünde algı yaptınız.

4- Saadet Partisi camiası ile olan görüşmeniz sonrasında yaşadığınız tüm mağduriyetlere destek verdiklerini ifade etmişsiniz. Acaba Sn. Temel Karamollaoglu ve Saadet camiasına adam kaçırma dosyasının detaylarını ve hocanızın(!) hangi iddialar ile tutuklandığını da anlattınız mı?

5- Bu üç siyasi parti dışında bazı siyasetçilerle ve STK temsilcileri ile de görüştünüz. Onlara da benzer yalanları mı anlattınız? Görüştüğünüz kişiler Kuytul'un tutuklanma gerekçelerini biliyor mu yoksa eski mağduriyetler üzerinden algı yaparak bu insanları aldattınız mı?

6-Kendi menfaat ve maslahatınız için insanlara yalan söylemeye utanmıyor musunuz? Yaptığınız görüşmeler üzerinden Koray Sarısaçlı dosyasında algı yapıyorsunuz. Belki de görüştüğünüz kişilerle bu dosyayı hiç konuşmadınız bile! Ama sosyal medya üzerinden parti temsilcilerinin isimlerini kullanarak, dosyanın siyasi olduğu izlenimini vermeye ve bu insanların da güya size destek verdiği yalanına başvuruyorsunuz.

7- Görüştüğünüz insanlar Kuytul'un tutuklu yargılandığı adam kaçırma ve işkence dosyasının detaylarını bilseler sizinle görüşeceklerini dahi sanmıyorum! 

Bizi aldatan bizden değildir, bu insanları kendi yalanlarınıza ortak etmeye utanmıyor musunuz? Yarın öbür gün siz bu dosyadan ceza aldığınızda insanların bu siyasetçilere yükleneceklerini ve onları yıpratacaklarını hiç düşünmediniz mi? Doğru ya sizin maslahatınız için her şey caiz!

8- Herkes bilsin ki Kuytulcular eski mağduriyetler üzerinden adam kaçırma dosyasını sulandırmaya ve siyasileştirmeye çalışıyor. Ama nafile biz bu dosyanın avukatı olduğumuz sürece bu algıya müsaade etmeyeceğiz.

9-Görüştüğünüz siyasetçilere şu hususlardan bahsettiniz mi?

**Koray Sarısaçlı ve ailesine ait 9 farklı taşınmazın Kuytulcular üzerine devredildiğinden,

**devir alan kişilerin daha sonra aynı taşınmazları yine başka Kuytulcular üzerine devrettiklerinden,

** Koray Sarısaçlı ailesine ait taşınmazların devredildiği 11 kişinin tek ortak noktasının Kuytul olduğundan,

**İki farklı taşınmaz ve hastane ruhsatının devrinin de son anda engellendiğinden, bu iki taşınmazın devrini kaçırma olayından sonra R.B'e verilen vekalet ile yapılmaya çalışıldığından, R.B ile Koray Sarısaçlı'nın bu olay öncesinde telefon görüşmesinin dahi olmadığından, R.B'in Kuytul'un adamı olduğundan,

**Zorla alınan vekaletlerden, kaburga kırıklarından, kamera görüntülerinden, parmak izlerinden, telefon görüşme kayıtlarından, çelişkili ifadelerden,

**Rümeysa hanımın dahi ikrar ettiği, Koray beyin serbest bırakıldığında vücudundaki morluklardan bahsettiniz mi?

** Zorla devralınan laboratuvar ve tam teşekküllü hastane mülklerinden bahsettiniz mi? bu iki taşınmaz içerisindeki tıbbı cihazların da nasıl ele geçirildiğinden bahsettiniz mi? Bu devirlerin kimlere nasıl yapıldığını da anlattınız mı?

**Ya da Koray bey serbest bırakıldığında ailesine dahi haber edilmediğinden bahsettiniz mi? kendisini kaçıran kişilerin Kuytulcular olmadığına ilişkin zorla video kayıtları alındıktan bir gün sonra ailesine ancak haber edildiğinden bahsettiniz mi? 

** K.S'nın kaçırıldığı 8 eylül 2021 tarihinden önce de birçok defa kaçırılmaya çalışıldığından bahsettiniz mi? Y.T isimli sanığın kaçırma olayından birkaç gün önce sahte plakalı araçla yakalandığından bahsettiniz mi? Sahi bir insan neden sahte plakalı araç kullanır yoksa adam kaçırmayı mı planladılar! 

Aynı Y.T'ın Sarısaçlı ailesinden zorla vekalet aldığından bahsettiniz mi? Yine Y.T'ın Sarısaçlı ailesine ait laboratuvar binasının mülkünü üzerine aldığından bahsettiniz mi?

**Yine kaçırma olayından birkaç gün önce Koray beyin aracının sıkıştırıldığından ve bu olay sonrasında Koray beyin kendisini kaçırmaya çalışan kişilerden olan Y.T'a "bu pusu, her şey ortaya çıkınca görüşeceğiz" şeklindeki mesajından bahsettiniz mi?

**Koray Sarısaçlı'nın savcılıkta Kuytulcuların baskı ve zorlaması ile verdiği ilk ifadesine giren avukatın kim olduğundan da bahsettiniz mi? 

10- Bu yazdığım deliller daha başlangıç. Eğer görüştüğünüz siyasetçilere bunların hiçbirinden bahsetmediyseniz utanmıyor musunuz yalan söylemeye? Son 2 yıllık süreç gösterdi ki kendi menfaatiniz için harcamayacağınız kişi yok!

11- Kuytulcular yaklaşık 2 yıldır bu dava dosyası ile ilgili yalan ve iftira içerikli yüzlerce yayın yaptı, yüz binlerce tweet attılar. Kendi kitleniz de dahil herkesi kandırmaya çalıştınız. Peki yukarıda saydığım delillerden hangilerini anlattınız insanlara? Yalancı şahitlerle mi beraat edeceğinizi sanıyorsunuz, o konuya da sıra gelecek ilerde!

12- Sonuç olarak, Alparslan Kuytul ve adamları adam kaçırma, işkence ve yağma iddiaları ile yargılanıyor. Bu dosyanın siyasi hiçbir tarafı yok. Yalan ve iftiralar ile algı yapmaya, olayı manipüle etmeye çalışıyorlar. 

Bu insanlarla görüşecek kişilere tavsiyem, bu olay iki taraflı adli bir vaka, eğer hakikate ulaşmak ve olayı anlamak istiyorsanız iki tarafı da dinlemek zorundasınız. Aksi halde günün sonunda Kuytulcuların algılarına teslim olur ve olayın aslı ortaya çıktığında mahcup olursunuz.

AdminAdmin