Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin genelinde 200 şubesi bulunan Maksul Gıda, bir süredir ekonomik sıkıntılar çekiyordu. Hem fiziki hem de çevrimiçi baharat ve kuruyemiş satışı yapan Maksul Gıda, 400 milyon dolarlık borcu için konkordatoya başvurdu. Ancak bilirkişi borçların temin edilemeyeceği yönünde rapor verince firma için iflas kararı resmen verilmiş oldu. 

50 ŞUBESİ FAALİYETTE AMA...

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, mahkeme Maksul Gıda ile sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. Şirkettem, kamunun yanı sıra çok sayıda işçinin de parasını alamadıkları anlaşıldı. Kararla birlikte, şirketin tasfiye süreci de başladı. Borç miktarı ise 400 milyon TL olarak kayıtlara girdi. Bu arada, bir ara 200 kadar şubeye erişen şirketin şimdilerde 50 kadar şubesi faaliyette.

MAAŞLAR YATMIYOR

İflas sürecine girdiği günden beri maaşlarını alamadığını ifade eden Maksul Gıda çalışanı Hanife Nur Aca, “13 Mart 2024 tarihinde şube kapatılarak çıkışımız verildi. İşe girdiğim tarihten beri 1 kuruş maaş ödemesi almadım” ifadelerini kullandı. Bir diğer Maksul çalışanı ise, “Aralık 2023 ve Ocak-Şubat 2024 maaşlarımı birçok mağdur gibi ben de alamadım” şeklinde konuştu.

MAKSUL GIDA HAKKINDA

Sektörde 2000 senesinden beri farklı alanarda tecrübe edinen şirket, 2017 yılında ilk kez Maksul adıyla kuru gıda satışını gerçekleştirdi. Esenyurt Kuzuyolu şubesiyle başlayan bu serüven İstanbul'un tüm semtlerine yayıldı ve şube sayısını kısa sayılabilecek bir süre zarfında kaltladı. 

Maksul'un resmi sitesinden alınan bilgilere göre, “Haydi Maksul Zamanı” ilkemizle müşterilerimize en kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla Maksul Gıda çığır açmıştır. Tüm şubelerimizde temiz, kaliteli, hijyen standartlarına uygun ve güler yüzlü personelimizle müşterimize hizmet vermekteyiz." ifadeleri kullanılmıştı. 

Kaynak: Halktv.com.tr Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil