Editörümüz Ali Pekmezci, 28 Ağustos 2023 tarihli haberinde MHP'de yerel ölçekte önemli bir kulvar değişikliğine işaret etmişti.

Şöyle ki;  

Haberde "MHP’de Adana özelinde uzun süre yanyana gelmeyen iki önemli isim Kızıldağ güreşlerinde buluştu. Muharrem Varlı ve Hüseyin Sözlü arasındaki buzların erimekte olduğu artık bir realite. 

MHP kurultayı ve yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğu bir süreçte gözleniyor. Dolayısıyla bu yakınlaşmaya bir seçim stratejisi olarak bakanlar da var. Ekim ayında bitecek olan il kongrelerinin ardından MHP kurultayı gerçekleşecek. MHP Adana milletvekili Muharrem Varlı’nın divan üyesi olma çabasından söz ediliyor. Bu nedenle Sözlü ile yakın durduğu görüşü ileri sürülüyor." ifadelerine yer verilmişti.

MHP Genel Merkezi'ne yansıyan bu bilgilerden bir süre sonra Hüseyin Sözlü partiden uzaklaştırıldı. Ardından Muharrem Varlı MYK üyeliğinden tasfiye edildi. Devlet Bahçeli'nin Sözlü-Varlı yakınlaşmasına çok kızdığı Ankara MHP kulislerinde konuşuluyordu.

Muharrem Varlı'ya yönelik tasfiyenin işaret fişeği Adana il kongresinde kurultay delegeliğine Mustafa İzgioğlu'nun yazılmasıyla atılmıştı. İzgioğlu bundan sonra MYK üyesi sıfatıyla partinin Adana'daki gözbebeği olacak.

Fotoğrafta yer alan Sadettin Aslan'ın da Karaisalı'da yeniden aday gösterilmediğini hatırlatalım.