O tarihte 25 TL'yi aşacak! Dolar borcu olan şimdi şapa oturdu! Freni patlamış kamyon gibi geliyor! Dolar, son günlerde Türkiye'de oldukça sıcak bir gündem maddesi haline geldi. Piyasalar uzmanı Selçuk Geçer'in açıklamaları sonrasında birçok kişi doların ne zaman düşeceğini, ne zaman yükseleceğini merak etmeye başladı. 

Dolar piyasalarında son durum

Öncelikle, dolar piyasalarında son durum nedir? Geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranlarını artırdı ve tüm dünya piyasaları alt üst oldu. TCMB ise faizleri düşürerek doların 18 seviyelerinde kalmasını sağlamaya çalıştı. Ancak, dolar 19 TL'ye yükseldi ve uzmanlar bu yükselişin devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.

Selçuk Geçer'in açıklamaları

Piyasalar uzmanı Selçuk Geçer, son günlerde yaptığı açıklamalarla gündemde yer aldı. Geçer, yaptığı açıklamalarda doların 19 TL'ye çıkmasının normal bir durum olduğunu ve daha da yükseleceğini belirtti. Hatta, Geçer'e göre doların 25 TL'ye kadar yükselebileceği bir durum söz konusu.

Dolar ne zaman en fazla yükselecek?

Doların ne zaman en fazla yükseleceği konusu da merak ediliyor. Selçuk Geçer'e göre, Türkiye'deki seçimler sonrasında doların yükselişine devam edeceği bir dönem başlayacak. Geçer, seçim öncesinde büyük bir yükseliş olmayacağını belirtiyor ancak seçim sonrasında her şeye hazır olunması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Dolar borcu olanlar için ne yapılmalı?

Peki, dolar borcu olanlar için ne yapılmalı? Selçuk Geçer'e göre, doların yükselişine devam edeceği bir dönem başlıyor. Bu nedenle, dolar borcu olanların seçim öncesinde kapatmaları gerekiyor. Geçer, 25 TL'yi aşacak bir dolar yükselişi yaşanacağı konusunda uyarıyor ve bu nedenle dolar borcu olanların hazırlıklı olması gerektiğini belirtiyor.

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.