Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi 2022-2023 & 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ‘Değişen Dünyada Öğrenciler’ konulu konferans verdi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde düzenlenen törene Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Güney Ecza Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir, akademisyenler, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ile aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ANNE BABALARA ALKIŞ

‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu, “Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’mize hepiniz hoş geldiniz. Sevgili öğrencilerimiz, geleceğinizi inşaa ettiğiniz bu yıllarda üniversite hayatına adım atmanın sizler için ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum. Üniversite sınavını kazanmak ve istediğiniz bir alanda eğitim görebilmek için özel yaşamlarınızı, isteklerinizi bir kenara bırakarak çalıştınız. Çok çaba sarf ettiniz. Sonunda fakültemizi kazandınız. Hayatınızda yeni ve anlamlı bir sayfa açıldı. Hayallerinizin umutla besleneceği bir fakülte hayatı yaşamanızı canı gönülden dilerim. Bugün mesleğinize ilk adım olarak kabul edebileceğiniz Beyaz Önlük Giyme Törenini yapıyoruz. Beyaz önlük masumiyettir. Temizliktir, güvendir, saygıdır. Mesleğinizin icrasında her ne pahasına olursa olsun, dürüstlükten ödün vermemektir. Beyaz önlük hastanıza, danışanınıza, üstlerinize, çalışanınıza, mesleğiniz ve kişiliğiniz adına verdiğiniz güven duygusudur . Sevgili öğrenciler, beyaz örneğin temsil ettiği değerlere karşı sorumluluğunuz bugünden başlayacak ve bir ömür boyunca devam edecektir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencilere kendilerini binbir fedakarlıkla bugünlere getiren ailelerini ayakta  alkışlamalarını rica etti.