25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde, Topluma hizmet etmeyi amaç edinmiş uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Rotary Bölge 2430 Federasyonu ile Adana Seyhan Belediyesi arasında, “El Ele Ekonomik Özgürlüğe” temasıyla el emeği üreten kadınları ekonomik özgürlüklerine kavuşturmanın amaç edinildiği GİKA Girişimci Kadınlar Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bu yıl 3 Rotary Bölgesinin ortak projesi olarak yürütülmekte olan Girişimci Kadınlar Projesi kapsamında imzalanan ilk yerel yönetim işbirliği protokolünün Adana Seyhan Belediyesi SEYTİM Binasında düzenlenen imza törenine, Adana Seyhan Belediye Başkan yardımcısı Sn. Dr. Burcu Ak, Rotary Bölge 2430 Federasyon Başkanı Sn. Teoman Kaynar ve eşi Merve Kaynar, protokolün imzalanması öncesinde Seyhan Belediyesi ile görüşmeleri yürüten Adana Seyhan ve Adana Taşköprü Rotary Derneklerinin Başkanları Sn. Cem Kırcelli ve Sn. Aslı Selin Arıemre, Federasyon Başkan Yardımcıları Sn. Mesut Koca ve Sn. Mutlu Doğru, GİKA Projesi Ana Komite Başkanı Dr. Levent ÇOLAK ile birçok davetli katıldı.

İmza töreni sonrasında, Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) içerisinde bulunan atölyelerin tanıtımı yapılarak SEYTİM’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, El Ele vererek Kadınlarımızı Ekonomik Özgürlüklerine kavuşturma yolunda imzalanan Girişimci Kadınlar Projesi İşbirliği Protokolünün tüm kadınlara hayırlı olmasını temenni ediyoruz.