Emekliler, son zamanlarda önemli ödemeler alıyor. Maaşla birlikte ikramiye ve promosyon gibi avantajlara sahip oluyorlar. Şimdi ise hesaplarına öyle bir ödeme yapılacak ki sizler de şaşıracaksınız. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için önemli bir gelişme yaşandı. Hesaplarınızı şimdiden kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Emekliye Promosyon Ödenecek!

Emeklilere Nisan ayı içerisinde yüksek promosyon ödemesi yapılacak. Bu ödeme, emekli maaşını aldıktan sonra gerçekleşecek. Hangi banka ile anlaşırsanız anlaşın, belirli bir promosyon parası verilmektedir. Öte yandan Garanti Bankası'ndaki promosyon kampanyasını sizlerle paylaşıyor olacağız.

7500 TL'ye Kadar Çıkıyor!

Promosyonun limitini merak ettiyseniz size detay verelim. Emeklilere yapılacak promosyon ödemesinde 7500 TL'ye varan ödemeler hesaplara aktarılıyor. Maaşınıza göre şekillenen bu promosyonlar, aşağıdaki listeye de bakarak anlayacağınız üzere maaş arttıkça yükselmektedir:

3.500 TL'den daha az emekli maaşı alıyorsanız: 4.500 TL
3.500 TL – 7.500 TL arasında emekli maaş ödemesi alıyorsanız: 5.250 TL
7.500 TL – 10.000 TL arasında emekli maaş ödemesi alıyorsanız: 6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla emekli maaş ödemesi alıyorsanız: 7.500 TL

Kimler Promosyon Başvurusu Yapabilir?

Emekli promosyon için başvuruları emekliler yapmaktadır. Bankaların sunduğu avantajlar doğrultusunda sizler de seçeneğinizi ona göre gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA mobil uygulaması, internet şubesi, çağrı merkezi, SMS yöntemi ile başvurular mümkündür. Ayrıca bunların hiçbiriyle uğraşmak istemezseniz de size en yakın Garanti şubesine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Çalışanlara da Veriliyor

Promosyon ödemesi, emeklilerin yanı sıra işçilere de verilmektedir. Ancak onların yerine ilgili kurumun yetkilisi başvuru yapıyor. Bankaların katılımı ile gerçekleştirilen ihale sonrasında en yüksek teklifi veren banka ile anlaşma imzalanıyor. Bu doğrultuda promosyon ödemesi işçilere de yapılmaktadır. Çalışanların emeklilere nazaran bir tık daha fazla nakit promosyon aldığını belirtelim. Ancak her çalışan bu promosyon hakkından faydalanamıyor. Kurumla çalışmanız ve kurumun da personelleri için bankalar ile anlaşma yoluna gitmesi gerekiyor.