Emeklilere sağlanan maaş zammından sonra sıra memura mı geldi? Milyonlarca memur, maaşlarına ne kadar zam alacağını sorguluyor. Öte yandan zamların ne zaman yapılacağı da ayrı bir merak konusu. İşte milyonlarca kamu çalışanını kapsayan maaş ödemelerine dair gelişmeler...

Memur Maaşı Zamlanacak mı?

Memur maaşının, enflasyon doğrultusunda zamlanması bekleniyor. Öte yandan fark ödemeleri ve refah payı gibi ek ödemeler de gerçekleşebilir. Ancak emekliye yapılan zammın ardından memur için kesin zam açıklaması gelmedi. Aynı durum asgari ücretliler için de geçerli.

Memur Maaşı Ne Zaman Artacak?

Memur maaşına ne zaman zam gelecek sorusu da Temmuz ayının gösterilmesine neden oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yapmış olduğu açıklamada asgari ücretliler için Temmuz ayını işaret etmişti. Şimdi ise memur maaşı için de benzer söylemler gündeme geliyor. Haziran ayına kadar ki enflasyonun zam konusunda etkili olacağını belirtelim. Ancak yüzde kaç zam yapılacağı hala belirsizliğini koruyor. En düşük memur maaşı da bu gelişme neticesinde değişecektir.

Asgari Ücret de Artacak

Yalnızca memur maaşı değil, aynı zamanda asgari ücretlinin alacağı maaş da artacaktır. 2023 yılı Nisan ayı itibarıyla güncel bir durum yaşanmadı. Yalnızca gazi aylığı ve emekli aylığı için bir düzenlemeye gidildi. Emekli aylığında da 7500 TL üstünde maaş alanlar zamdan etkilenmedi.