Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘2024’ yılını AK parti olarak ‘emekliler yılı’ ilan ettiklerini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra heyecanlana emekliler, emekli maaşlarının açıklamasından sonra hayal kırıklığına uğramıştı ve hükümet yetkililerinden zam oranlarının yükseltilmesini beklediklerini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emeklilerin beklentilerini boşa çıkarmayarak emeklilerin refah düzeyini arttıracaklarını ve beklenen başta BAYRAM İKRAMİYESİ olmak üzere ek bir paket açıklayacaklarını belirtti. 31 Mart yerel seçimlerden önce bir müjde bekleyen emeklilerin bekledikleri ek paket açıklanmaz ise yerel seçimlerde tepki koyması bekleniyor.

Başta en düşük emekli maaşı alan emekliler olmak üzere tüm emeklileri kapsayan ek paketin detayları ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı’nı kutlayacak olan vatandaşlarımızın 9 gün bayram izni ilan edilmesi beklentisi devam ederken hükümet kanadından henüz bir açıklama gelmedi.

Bayram izni öncesi bayram ikramiyelerinin açıklanacağı tarihte şuan için merak konusu. Son yıllarda bir çok insanın erken yaşta emekli edilmesi ülkede emekli maaşı alan vatandaş sayısını neredeyse iki katına çıkardı. Geçtiğimiz yıllarda seçim vaadi olarak oy toplama niyetiyle bu kararların alınmış olması şuan hükümeti zor durumda bırakıyor. Emekli vatandaş sayısının çokluğu emeklilere ödenen maaşın hak ettikleri seviyelere ulaşmasını engelliyor. Muhalefet ise hükümete ağır eleştirelerde bulunuyor.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘ Seçimi kazanmak için her yolun mübah olduğunu düşünen bir zihniyete karşı mücadele etmeye çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi oy toplamak için her şeyi tüketen bir iktidar var ‘ dedi. 

2024 Emekliler yılı ilan edilmesinden sonra emeklilere ilk müjde geldi. Detayların bu hafta açıklanması beklenirken, hükümetin en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara daha yüksek oranda Bayram ikramiyesi vereceği haberleri dolaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emeklilere Bayram ikramiyesinin 25 Mart haftası Resmi Gazetede açıklanacağını bildirdi. En düşük bayram ikramiyesinin 3500 TL civarı olacağı resmi olmasada kesin gibi duruyor. Açıklamalardan sonra 3500 TL ile 3000 TL arasında bir bantta en düşükten en yüksek emekli maaşı gelirine sahip vatandaşlara bölüştürüleceği tahmin ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla seçimlerden önce emeklilere ek bir zam için çalışmalarının sürdüğünü bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ek zam paketini TBMM’ye en kısa zamanda sunacağını bildirdi.