Türkiye'de emekliler için heyecan verici bir dönem yaşanıyor! Son günlerde yapılan toplu sözleşme zammı ve ardından gelen ek zam farkı ödemeleri, emeklilerin yüzünü güldürdü. Ancak bu zamların detayları, emekli vatandaşlarımız için belirleyici olabilir. İşte, emeklilerin merakla beklediği yeni maaşlar ve ek zam farklarına dair tüm detaylar!

Maaşlar Yüzde 49,25 Arttı

Ocak-Haziran dönemi için yapılan toplu sözleşme zammı, memur emeklilerine yüzde 15 artış getirdi. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu artış yüzde 37,57'lik enflasyon artışının gerisinde kaldı. Bu durumu gören Meclis, tüm emeklilerin maaşlarını yüzde 49,25'e tamamlamak adına devreye girdi. Böylece en düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Bu karar geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlandı, ve şimdi sırada emekli maaşı ek zam ödemeleri var.

Ek Zam Farkı Ödemeleri Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zam farkı ödemelerinin başlangıç tarihini 6-7 Şubat olarak duyurmuştu. SSK emekli maaşı fark ödemeleri bugün başlıyor, Bağ-Kur emeklilerinin ek zammı ise yarın hesaplara geçecek. Bu ödemelerle birlikte, emeklilerin maaşlarındaki artış net olarak görülecek.

Ek Zam Farkı Detayları

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, ek zam farkı alacak emeklilerin detaylarını açıkladı. Kök aylığı 6700 liranın altında olanlar için Hazine desteğiyle maaşlar 10 bin liraya tamamlanacak. Ancak 6700 liranın üstünde kök aylığı olan emekliler, maaşlarında yüzde 49,25'lik artışı görecekler. İşte bazı örnekler:

  • Kök aylık 7000 TL için fark tutarı 818 TL.
  • Kök aylık 7600 TL için fark tutarı 888 TL.
  • Kök aylık 8000 TL için fark tutarı 935 TL.
  • Kök aylık 10.000 TL için fark tutarı 1.168 TL.

Memur Emeklileri Zam Farklarını Aldı

Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisi, fark tutarlarını 26 Ocak'ta almaya başladı. Toplamda ödenecek fark tutarı 19,3 milyar TL olarak açıklandı. Bu ödemelerle birlikte, memur emeklileri de zam farklarını hesaplarına almanın mutluluğunu yaşıyor.