Garanti BBVA, Türkiye'nin önde gelen özel bankalarından biri olarak, emekli müşterilerine yönelik büyük bir müjdeyi duyurdu. Kamu bankalarının ardından Garanti BBVA da emeklilik destek tutarlarını artırma kararı aldı. 2024 Nisan ayı itibarıyla geçerli olacak yeni destek tutarları, emeklilere ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

Garanti BBVA'nın Yeni Emeklilik Promosyon Destek Tutarları

Garanti BBVA, farklı maaş skalalarına göre emeklilere sunduğu promosyon tutarlarını güncelledi. Bu yeni düzenleme ile banka, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve onlara daha fazla maddi destek sağlamak amacını güdüyor. Yeni promosyon tutarları şu şekildedir:

  • 10.000 TL'ye kadar maaş alan emeklilere 6.250 TL,
  • 10.000 - 15.000 TL arası maaş alan emeklilere 10.000 TL,
  • 15.000 - 20.000 TL arası maaş alan emeklilere 12.500 TL,
  • 20.000 TL ve üzeri maaş alan emeklilere ise 15.000 TL.

Promosyon Son Başvuru Tarihi

Garanti BBVA'dan emekli maaşı veya gelir almayı taahhüt eden müşteriler, 28 Mart ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında bu destekten faydalanabilecekler. Taahhüt süresi, destek ödemesinin hesaba yatırılmasıyla başlayacak ve üç yıl sürecek. Emeklilere yönelik bu promosyon, SGK'nın belirlediği şartlar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Promosyon ödemeleri, emeklilik destek sözleşmesinin imzalanması ve ilk maaşın Garanti BBVA'ya yatırılmasından sonraki ilk üç iş günü içinde yapılacak. Banka, taahhüt süresi boyunca başka bir bankaya geçiş yapılmasına izin vermeyecek. Eğer taahhüt süresi içinde taahhüt feshedilirse, yapılan ödemeler kısmi olarak iade edilecek. Bu iade, "kıstelyevm" usulüyle, promosyon ödemesinin kalan süresiyle orantılı olarak hesaplanacak.