Emeklinin intibak zammıyla olan mücadelesi sürüyor. Konuyla ilgili yetkililerden çeşitli açıklamalar gelse de henüz detaylar netlemiş değil. Mayıs ayında emekliye kaç TL zam yapılacağı merak konusu haline geldi.

İntibak Zammı 1300 TL Olacak

En düşük emekl maaşının 1300 TL artma ihtimali üzerine duruluyor. Konuyla ilgili beklentinin hali hazırda devam ettiğini belirtelim. Çünkü emeklilere daha yeni 2000 TL'lik zam yapılarak 5500 TL olan maaş 7500 TL'ye çıkarılmıştı. Bu doğrultuda emekli maaşına bir zam daha yapılacak.

Hastane Kesintileri Gündemde

Hastaneye muayene için giden emeklilerin maaşlarından kesinti yapılması da gündeme geldi. Bu konuda somut bir adımın atılıp atılmayacağı soruluyor. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün'den gelecek açıklamalar da önemli. Zira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile bir görüşme gerçekleştirdi ve detayları masaya yatırdı.

Yeni Emekli Maaş 8800 TL Olabilir!

Kesinti sorunsalıyla birlikte yeni en düşük emekli maaşı 8800 TL'ye çıkabilir. Bu doğrultuda hangi gelişmelerin yaşanacağını ise önümüzdeki ay öğreneceğiz. Emeklilere ödenecek maaştaki bu artışla beraber alım gücünün nasıl etkileneceği ise belli olacak. Emeklinin yanı sıra memur ve asgari ücretli de yeni zam beklentisi içerisine girdi. Temmuz ayında yeni maaşların belirileneceği tahmin ediliyor. En azından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklamalar bu şekilde.

2000 Yıl Önce ve Sonrası Emekliler Beklemede!

2000 yıl önce ve sonrasında emekli olanlar arasında bulunan gelir adaletsizliğinin önüne intibak zammı ile geçilip geçilemeyeceği soruluyor. Bu doğrultuda emeklilerin beklentileri hali hazırda devam etse de yetkililerden nasıl bir açıklama gelecek hep birlikte göreceğiz.