Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 artış gösterdi. Yıllık bazda ise Nisan ayı enflasyon yüzde 69.80 olarak belirlendi.

TÜİK’e göre; Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6,5, Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 4,53, Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3,16 çıkmıştı.

Yüzde 3,18'lik Nisan enflasyonuyla birlikte ilk dört aylık zam yüzde 18.72 olarak kesinleşti.

Peki memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için konuşulan zam oranı ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

SON DETAYLAR

Mayıs ve haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla emeklilerin zam oranının kesinleşecek.

Mayıs ve Haziran’da enflasyonun her ay için yüzde 3 gelmesi halinde yüzde 25’lik fark oluşacak.

Şu anda emeklilerin hak etmiş olduğu zam oranı yüzde 18,72. Sadece SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkı alıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacak. Bu nedenle memur emeklisinin zammı SSK ve Bağ-Kur emeklisine göre yaklaşık 5 puan daha düşük.

Ancak hükümet önceki dönemde yaptığı gibi emekli zamlarını eşitleyebilir. Ve böylece aradaki 5 puanlık fark bu kez memur emeklisi lehine kapatılabilir.

Yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram, “Burada ekstra bir refah payı artışı da olacaktır. Ben 5 puanlık bir artışla birlikte hem memur emeklilerine hem de SSK ile Bağkur emeklilerine bir artış yapılacağını düşünüyorum” dedi.