Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bayram tatili boyunca partinin seçimlerdeki başarısızlığı nedeniyle atılacak adımlar üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bu hafta itibariyle ayrıntılı bir seçim değerlendirmesi sürecine girecek olan Erdoğan’ın, MYK’dan başlayarak kabine ve teşkilatlarda değişiklikler yapabileceği ifade ediliyor.

TEŞKİLATLARDA “İSTİFA” TEPKİSİ

Bayramı liste çalışması ile geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Külliye’deki bazı başdanışmanlar ve bürokratlarını değiştireceği de ifade edilirken, bütün bu adımların, AKP’deki Strateji Kurulunun hazırlayacağı rapordan sonra atılması bekleniyor. Seçim sonrası yapılan ilk MYK toplantısında, bazı genel başkan yardımcılarının ‘istifa edebileceklerini’ söyledikleri, buna karşın Erdoğan’ın herhangi bir yorum yapmadığı belirtilmişti.

Yaşanan sürece rağmen seçim başarısızlığını üstlenerek istifa eden herhangi bir yöneticinin olmaması da AKP teşkilatlarının tepkisini çekiyor. Erdoğan’ın ise ‘bütün istişareleri’ yapmadan, herhangi bir adım atmayacağı ifade ediliyor.

MYK KÖKTEN DEĞİŞTİRİLECEK

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, AKP’nin geçen yıl ekim ayında gerçekleştirdiği olağanüstü kongresinden sonra MKYK’da değişim olsa da, genel başkan yardımcılığı konusunda köklü bir değişiklik yapılmamıştı. Erdoğan, parti yönetimindeki asıl değişimin mahallî seçim sonrasına bırakıldığı mesajını vermişti. Takvimde sürpriz bir değişiklik olmadığı takdirde seçim sonrasına bırakılan 8. Olağan Kongre’nin sonbaharda yapılması planlanıyor. Kongrenin geçen yıl yapılan 4. Olağanüstü Kongre gibi ekim ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. AKP kulislerinde konuşulanlara göre ise kongrede Erdoğan’ın MYK’yı kökten değiştirmesi bekleniyor.