Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli (adi, aşağılık, bayağı) heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” şeklindeki sözlerine Adana BŞB Başkanlığı’ndan yanıt geldi. 

BŞB Başkanı Zeydan Karalar’ın Başdanışmanı ve 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı İpek Sabah, Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. 
 
Sabah, “Bu ülkede en temel ihtiyaçlarını karşılamak, iyi şartlarda yaşamak sadece belirli bir zümrenin değil herkesin hakkı. Ulaşım, iletişim, kültürel faaliyetler lüks ya da sufli değil insani ihtiyaçlardır. Kirasını, faturasını eğitim, beslenme masraflarını karşılayamayanın da hakkı!” diyerek Cumhurbaşkanının söylemini eleştirdi. 
 
 
Adana BŞB’nin siyaseten parlayan yıldızı İpek Sabah’ın CHP’den milletvekili olabilme noktasında yoğun çaba harcadığı biliniyor. Başkan Zeydan Karalar’ın da kendisine bu konuda yoğun destek verdiği hatta referans olduğu konuşuluyor. 
 
İpek Sabah’ın aday gösterilmesi halinde Karalar ve CHP’li BŞB seçime tüm imkanlarıyla olabildiğince asılacak. Bu arada İpek Sabah, 2023 seçimleri için start verdi ve özellikle Adana’nın ilçelerinde saha çalışmalarına devam ediyor. 

Adana CHP, genel merkez bağlantıları da dikkate alındığında bu ismi bundan sonra çok sık duyacağa benziyor, hatırlatması bizden.