Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da gerçekleştireceği miting öncesinde meydan AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsleriyle kapatılmış, protestoların ardından kaldırılmıştı. 

Bu arada Millet İttifakı mensuplarına gerçekleştirilen taşlı saldırı tüm Türkiye’de tepki yarattı. Siyasiler, sanatçılar ve spor camiası çirkin saldırıyı kınadı. 
 
 
Dün Erzurum,
Bugün Adana.
 
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, İstanbul BŞB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş bugün Adana’da olacak. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, saat 17.30’daki miting için 14.00’den gece 24.00’e kadar toplu taşımacılığı ücretsiz yaptı. Vatandaşlar bu saatler arasında belediyenin toplu taşımacılık imkanlarından ücretsiz yararlanacak. 
Bu hizmet, çirkin Erzurum saldırısının rövanşı niteliğindeydi.