Artık et yiyeceksiniz! Kuşbaşı, kıyma fiyatları kaç para oldu? Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatlarına damping geldi-  Ekonomik zorlukların hüküm sürdüğü günümüzde, et ve kıyma fiyatlarına müjdeli bir indirim haberi geldi. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından yapılan açıklamaya göre, et ve kıyma fiyatları düşürülerek vatandaşların yükü hafifletilecek. İşte detaylar.

Son dönemde ardı ardına gelen zamlar nedeniyle vatandaşlarımız zor bir dönem geçiriyordu. Ancak Et ve Süt Kurumu'nun açıklamasıyla yüzleri güldürecek bir haber geldi. ESK'nın duyurusuna göre, et ve kıyma fiyatlarına %50 indirim uygulanacak. Bu indirim sayesinde kırmızı et fiyatları 150 TL gerilemiş olacak. Kıyma fiyatı en çok merak edilen konuların başında geliyordu. ESK'nın indirim açıklamasıyla birlikte güncel et fiyatları da detaylı bir şekilde paylaşılmaya başlandı. Son durumu öğrenmek için ESK'nın açıklamasına ve uygulanan indirimlere bir göz atalım.

Son zamanlarda et fiyatlarındaki ardı ardına gelen zamlar, vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden olmuştu. Ancak Et ve Süt Kurumu bu soruna bir çözüm getirmek için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, et ve kıyma fiyatlarına %50 indirim uygulanacak. Bu indirim sayesinde vatandaşlarımız rahat bir nefes alabilecek.

Et ve Süt Kurumu, kombina ve kesimhanelerinde fiyat indirimi yapıldığını duyurdu. Bu indirimin sebebi, 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanın satışının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bu satışla birlikte fiyatlar önemli ölçüde düşürülmüştür.

Yapılan indirim sonucunda et fiyatları şu şekilde belirlendi: Kırmızı et fiyatları %50 düşerek kıymanın kilosu 200 ila 210 TL arasında, kuşbaşının kilosu ise 220 ila 230 TL seviyesinde satışa sunulmaya başlandı. Bu indirimle birlikte kırmızı et fiyatlarında yaklaşık olarak 150 TL'lik bir düşüş yaşanmış oldu.

Bu indirim sayesinde vatandaşlarımız, et ve kıyma gibi temel gıda maddelerine daha uygun fiyatlarla ulaşabilecekler.