Tapu sahipleri bunu yapmalısınız! Yoksa cezası var. Evi, işyeri ve arsası olan hemen baksın- Emlak vergisi ödemeleri hakkında bilgi alın! İlk taksitler için son 11 gün! 31 Mayıs tarihi önemli bir dönüm noktası. Ayrıca, yapılandırma fırsatları ve vergiden muaf olanlar hakkında bilgi edinin. Tapu sahipleri, cezalardan kaçınmak için bu önemli tarihi gözden kaçırmamalı!

Emlak Vergisi Ödemeleri ve Yapılandırma: Son Tarihler ve Muafiyetler

Milyonlarca ev, arsa, işyeri sahibi için emlak vergisi ödeme dönemi başladı. Bu yılın ilk taksitleri için son 11 gün kaldı ve ödemeler 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Gayrimenkul sahipleri, ilk taksitlerini ödeyerek veya verginin tamamını peşin ödeyerek borçlarını giderme seçeneğine sahiptir. Ancak ödemelerini yapmayanlara yüzde 2.5 oranında faiz uygulanmaktadır.

31 Mayıs tarihi, sadece taksit ödemeleri için değil aynı zamanda vergi borçluları için de önemli bir tarihtir. 31 Aralık 2022'ye kadar olan emlak vergisi borcu olanlar, bu tarihe kadar yapılandırma başvurusu yapabilirler.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırması olarak tanımlanan paket, emlak vergisi borçlarını da kapsamaktadır. Yapılandırmada 48 aya kadar taksit imkanı sağlanırken, 2 bin TL'yi aşmayan borçlar silinmektedir. Borçlara birikmiş faizlerinde önemli indirimler sunulmaktadır.

Yapılandırma başvurusu yapanların borçlarının gecikme faizleri ve cezaları silinmekte, yerine enflasyon farkı hesaplanmakta ve peşin ödeyenlerin gecikme faizi yerine hesaplanan enflasyon farkının yüzde 90'ı silinmektedir.

Tapu sahipleri için geri sayım başlamış durumda! Ödemelerini yapmayanlara resmi cezalar uygulanacaktır. Bu önemli tarihi gözden kaçırmamanızı öneririz!

EMLAK VERGİSİ 2'NCİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emlak vergisini ödemek isteyenler, istedikleri takdirde peşin veya iki eşit taksit halinde ödeme yapabilmektedirler. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında gerçekleştirilmektedir.