6 Şubat’ta Elbistan merkezli ikinci depremde Adana’da Sinem Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili tutuklanıp yapılan itirazla serbest bırakılan AK Parti kurucu İl Başkanı Av. Ömer Faruk Gerger, “Geç de olsa adalet tescil etti. Şirket ortağıyım ama benim hiçbir imzam yoktu” iddiasında bulundu. Söz konusu binada 11 kişi hayatını kaybetmişti. 

Ayrıca kendisinin sadece şirket ortağı olup esas müteahhidin Hüseyin Zati Yıldırım olduğunu ileri sürdü. 
İki ortağın Beyza İnşaat adı altında Sinem Apartmanı haricinde iki inşaaat daha tamamladığı ileri sürüldü. 
 
GEREKÇE: DEVRALINMIŞ, MÜTEAHHİT DEĞİL
 
Kahramanmaraş merkezli depremde Adana’da Sinem Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ortağı müteahhit Hüseyin Zati Yıldırım ile birlikte tutuklanan avukat Ömer Faruk Gerger, Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yurt dışına çıkış yasağı suretiyle adli kontrolle tahliye edildi.
 
Hakim, tahliye kararındaki gerekçesini şöyle belirtti: 
“Söz konusu Sinem apartmanının inşaatının temelden itibaren değil inşaat yarım halde iken 3. kattan itibaren Beyza İnşaat Şirketi tarafından devralınmış olması, devir alındığında temelinin, zemin katının, birinci katının, ikinci katının bitmiş olup üçüncü kata başlanmış olması, şüphelinin sadece sermaye ortağı olup müteahhit olmaması ve devir sözleşmesinde bir imzasının bulunmaması, şirketi temsil ve imza yetkisinin bulunmaması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması, şüphelinin sabit ikamet sahibi olup delilleri karartma karartma şüphesinin olmaması nedeniyle tutuklama tedbirinin ağır olacağı ve ölçülü olmayacağı, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı, hukuki ve vicdani kanaatine varılarak şüphelinin tutukluluk halinin kaldırılarak tahliyesine…”
 
"BENİM HİÇBİR İMZAM BULUNMAMAKTADIR"
 
Mahkeme hakimi, tahliye kararında AK Parti kurucu il başkanı olan Av. Ömer Faruk Gerger’in adli kontrol hükümlerini bilerek ve isteyerek yerine getirmemesi halinde hakkında hemen tutuklama kararı verileceği ihtarında da bulundu.

Tahliye olan Av. Gerger, “Hayatta her şey oluyor. Geç de olsa adalet tescil etti. Güzel bir gerekçeyle hamdolsun. Gerekçesi diyor ki;  ‘bu avukattır, müteahhit değildir.  Sadece sermaye ortağıdır. Ve herhangi bir yetkisi yoktur. Şirkette yapılan anlaşmalarda sözleşmelerde hiçbir imzası bulunmamakta’. Ortağımın tutukluk hali halen devam ediyor. Esas müteahhiti o. İmzayı atan o, yetkili o. Biz 5 kat bitmiş olarak devraldık. İlk temelini atan 5 kat çıkan müteahhitler de içerdeler.” dedi.