BEYİN kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ve 2 Kasım'da hayatını kaybeden aktör Rıza Akın, memleketi Adana'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törende veda konuşmasını Türkçe yapan ve gözyaşlarına hakim olamayan Akın'ın Japon eşi Miho Shimotashiro, '2-3 sene sonra buraya taşınıp yaşamayı düşünüyorduk. Ben her şeyimi kaybettim' dedi.

Uzun yıllar memleketi Adana'da gazeteci ve tiyatrocu olarak çalışan, ardından oynadığı ve dizi ve filmlerle adından söz ettiren, geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede 2 Kasım'da hayatını kaybeden 65 yaşındaki aktör Rıza Akın için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Bir dönem basın sorumlusu olarak çalıştığı 

Seyhan Belediyesi'ndeki Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Akın'ın tiyatrocu arkadaşları, ailesi ve sevenleri katıldı. Sahneye getirilen Akın'ın cenazesini taşıyan tabutun üzerine karanfiller bırakıldı. Ardından emektar oyuncunun hayatını anlatan kısa bir video gösterimi yapıldı.

'HER ŞEYİMİ KAYBETTİM'

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Akın'la olan anılarını anlattı. Oyuncu Menderes Samancılar ise kürsüye çıktığında gözyaşlarına boğularak konuşamayacağını söyledi. 

Akın'ın 2019'da Adana'da bir portakal bahçesinde evlendiği eşi Japon eşi Miho Shimotashiro ise yaptığı veda konuşmasında 'Rıza Adana'da doğdu. Adana'yı çok seviyordu. İki, üç sene sonra buraya taşınıp yaşamayı düşünüyorduk. Ama artık Adana'da toprak olacak. O, benim için bir baba, çocuk, kardeş, sevgili, eş, aile yani her şeydi. Ben her şeyimi kaybettim' diye konuştu.

Akın cenazesi törenin ardından merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlığı'na götürülerek defnedildi. (DHA)