Adana'da hareket halindeki otomobili taradıktan sonra kaçan iki şüpheli 3 uzun namlulu silahla birlikte yakalandı. 

17 Ekim günü saat 02.00 sıralarında Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, sokağa giren otomobildeki Mehmet Sait Çağan (36), Mevlüt Tosun (41) ile Furkan E. (23) Kalaşnikof ve tabancalarla Mazlum Deniz'in aracına ateş açtı. Kurşunların hedefi olan araçtaki Deniz, saldırıyı yara almadan atlattı. Saldırının ardından Çağan yaya olarak, diğer iki şüpheli ise otomobille olay yerinden kaçtı.

Olay yerine aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda ekip sevk edildi. Mahalleyi ablukaya alan ekipler, şüpheli Çağan'ı sokakta yürürken gördü. Polisin "dur" ihtarına uymayan Çağan, kaçmaya başladı, ancak yakalanmaktan kurtulamadı. 

Olayla ilgili çalışmayı sürdüren polis, Mevlüt Tosun'u da Kiremithane Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. Furkan E.'nin Sarıçam ilçesinde kiraladığı daireye yapılan operasyonda ise şüphelinin izine rastlanmadı. Adreste yapılan aramada 3 Kalaşnikof tüfek ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Öte yandan şüphelilerden Çağan'ın, 24 Eylül'de torununun nişan törenine katılmak için kapısının önünde bekleyen Rahime Eker'in (91) öldüğü silahlı çatışmaya karıştığı belirlendi.