Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin ardından, Yeşil Sol Parti’den Adana Milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanı Sabahat Mutluay, HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karakış ile parti yöneticileri katıldı.

Yerel ve yaygın medyanın daha özgürce görev yapabilmesi gerektiğini söyleyen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Cafer Esendemir; ziyaretten mennunluk duyduğunu ifade etti.

Basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması noktasında TBMM çatısı altında tüm vekillerden destek beklediklerini söyleyen Başkan Esendemir; “Gazetecilerin yazdıkları haberler, yaptıkları yorumlar ve çizdikleri karikatürler nedeniyle cezaevlerine atılmamasını istiyoruz. Gazeteciler, Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde görevlerini yerine getirsinler. Temennimiz odur ki, özgür bir ülkede meslektaşlarımız gazetecilik yapsınlar. TBMM çatısı altında daha özgür bir basın için, düşünce ve ifade özgürlüğü için gereken katkıyı vereceğinize inanıyorum. Böylesine ulvi bir göreve gelmenizden dolayı sizi kutluyorum. Ayrıca seçimlerin hemen ardından ilk ziyaretini Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yapmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.