Seyhan ilçesinde çok sayıda mahallede vatandaşlarla buluşan, sohbet eden ve sorunları birinci ağızdan dinleyen Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam ilçesi Kürkçüler Mahallesi’nde de halkla bir araya geldi. Dağcı Mahallesi’nde seçim ofisinin açılışını yapan Başkan Zeydan Karalar, Tellidere ve Fatih mahallelerini kapsayan Büyükşehir iftarına katıldı. 

Çukurova Genç İş Adamları Derneği’nde konuk edilen Başkan Zeydan Karalar, iş insanlarıyla sohbet etti, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıl boyunca yarattığı olağanüstü hizmetleri anlattı, önümüzdeki dönem vatandaşla buluşturulacak çok sayıda proje ile ilgili bilgi verdi.

Adana Müteahhitler Birliği’ni de ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, belediyenin icraatlarını ve yeni projelerini anlattı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ve derneklerini de ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, siyasiler ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte katıldığı toplantılarda vatandaşlara hitap etti, sorun ve istekleriyle bizzat ilgilendi. Zeydan Karalar, “Seyhan’da ve Büyükşehir’de 10 yıldır hemşehrilerime daha fazla hizmet etmek için Adana’ya adanmış bir şekilde çalışıyorum. Bundan sonra da daha fazla adanmışlık, istek ve fedakarlıkla hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Geride kalan dönemde 3 alt geçit, 5 bulvar yapımı, 440 kilometre asbestli boru değişimi, 2340 kilometre su isale hattı döşenmesi, önceki dönemin 3.5 katı olan 3 milyon tona yakın asfalt dökümü, 321 iş makinesi ve 111 otobüs alımı, arıtmalar, kütüphaneler, yurtlar, kreşler, mahalle merkezleri, Kadın Akademisi, Niyet Akademi, Payhane, mahalle merkezleri önemli altyapı hizmetleri, sosyal belediyecilik hizmetleri, üreticiye ve zor durumdaki vatandaşa destek, aşevi yapımı ile başka birçok hizmeti hemşehrilerimizle buluşturduk. Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yapıldı ve tam kapasite çalıştığında yılda 40 milyon metreküp su kayıp kaçağının önleneceği SCADA Merkezi kuruldu.”

YENİ YAPILACAK PROJELER

Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki dönemde yapılacakları da şöyle açıkladı:

“Yeni Nesil Otogar, 8 Yeni Farklı Seviyeli Kavşak, Yeni Tramvay Hattı ve Nostaljik Tramvay, 2. Etap Metro Hattı, Yeni Bulvarlar, Yeni Köprüler, Bisiklet Yolları Yeni Etap, Deprem Eylem Planı, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), Sosyal Konutlar 480 Konutluk Sıra Evler ve 900 Konutluk Apartman Modeli, Ziyapaşa Kentsel Dönüşüm Projesi, 2000 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi, Yedi Göze İçme Suyu, 6 Yeni Atık Su Arıtma Tesisi, 936 bin 275 metre İçme Suyu Hattı, 410 bin metre Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı, 19 Yeni Terfi Merkezi, 12,6 kilometre Dere Islahı, altyapısı daha da güçlü bir Adana, Adana Spor Kampüsü, Çukurova Spor Kampüsü, Sarıçam Olimpik Yüzme Havuzu, Yaşlı Yaşam ve Bakım Merkezi, Beyazevler Kent Kütüphanesi, Kurttepe Kent Kütüphanesi, Toplam 20 Kreş, Nikah Salonları, Kültür ve Sanat Merkezi, Semt Merkezleri, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi, Öğrenci Yurdu, Sivil Toplum Yerleşkesi, 100. Yıl Ekolojik Kent Parkı, 5 Ocak Parkı, Sarıçam Osmangazi Kent Parkı, Engelsiz Vadi Rekreasyon Alanı, Nöbetçi Kütüphane, Orhan Kemal Müzesi, Kurtkulağı Pamuk Müzesi, Çocuk Arkeoloji Müzesi ve Atölyesi, Puduhepa Kültür Yolu, Karataş ve Yumurtalık Sahil Projeleri, Mezbaha Kompleksi, Canlı Hayvan Satış Merkezi, Tarım Enstitüsü, Geri Dönüşümcüler ve Nakliyatçılar Sitesi.” (DHA)