Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 45+ Çiftler Tenis Turnuvası düzenlendi.

Her yıl 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Birliği’nin farkındalık kampanyası olan Avrupa Hareketlilik Haftası Adana’da da kutlandı. AB’nin kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine davet etmek amacıyla oluşturduğu farkındalık kampanyası olan hafta çerçevesinde tenis turnuvası da yapıldı. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen turnuva toprak kortlarda 45 yaş ve üzeri master tenisçilerin katılımıyla yapıldı.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) ev sahipliği yaptığı turnuvada Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de finalist sporcular arasında yer aldı. Turnuvanın şampiyonları ve finalistlerine kupaları Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin tarafından verildi.

Partneri Tenis İl Temsilcisi Ferudun Açan ile güzel maçlar çıkararak finale kadar ulaşan Başkan Çetin, “2014 yılında belediye başkanı seçildikten sonra turnuvalara girmedim. Dönem dönem tenis oynadım, antrenman yaptım. 8 yıl sonra turnuva heyecanı yaşadım. Güzel maçlar çıkardık. Çok güzel bir turnuva düzenlenmiş. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere kulübümüzü, hakemlerimizi katılımcıları kutluyorum. Her yaşta spor yapalım, spordan uzak kalmayalım” dedi.