AK Parti MYK üyesi Sunay Karamık, 28. Dönem milletvekilliği Adana listesinin üçüncü sırasında yer aldı. MYK üyeliğine getirildiğnde de sürpriz olarak nitelendirilen bu isim sıradan biri değil. 

Harvard görmüş, Adana’nın sosyo-kültürel yapısına uygun bir kadın aday. 

Sunay Karamık kimdir?  

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1994’te Harvard University, Extension School, Special Studies in Administration and Management bölümünü bitirdi. Aynı yılın sonunda (KRM) Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş.’ni kurdu. ADLER Learning International’da Koçluk eğitimi aldı.

Kanal E, TRT1 ve TRT Okul’da; insan kaynakları, kariyer ve kişisel gelişim programları hazırlayıp sundu, Kariyer Koçu olarak görev aldı. POWER dergisi ve iş arama portalı Monster’da köşe yazarlığı yaptı.

Kurucu üyesi olarak Kadın Girişimciler Derneği’nde (KAGİDER) Genel Sekreterlik ve Özel İstihdam Büroları Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. KA.DER’de Sayman ve Genel Sekreter, KAGİDER Kadın Fonu’nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2001-2002 arasında, Mehmet Ali Bayar başkanlığında Demokrat Türkiye Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2007 arasında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

12 Haziran 2011 yılında yapılan genel seçimlerde, Ak Parti Adana Milletvekili aday adayı oldu.