"Sosyal Medya Platformlarında “Başıboş köpek haritası” açılımıyla erişimde olan HAVRİTA uygulaması,sokakta yaşayan sahipsiz köpeklerin yerlerini haritada işaretleyerek doğrudan hayvanları hedef gösteren bir uygulamadır.
Maalesef son günlerde çeşitli illerden Havritanın işaretlediği bazı alanlardaki hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü haberleriyle sıkça karşılaştığımızı görüyoruz.
Bu durum, Havrita Uygulama yüzünden
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında örgütlü şekilde birden fazla suçun işlendiğinin ispatıdır.

İvedi olarak söz konusu uygulamaya erişimin engellenmesi,sonrasında uygulamanın her aşamasında yer alan kişilerin tespit edilerek cezalandırılması YASAL BİR ZORUNLULUKTUR.

Bu yasal zorunluluk derhal yerine getirilmez ise,hayvanlar üzerinden başlatılan TCK M. 216 “Toplumu Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçu” ,
hayvanların şiddet ve katliama maruziyet devamının yanı sıra,hayvanseverler ve hayvan hakkı savunucusu insanlar üzerine de işlenerek Kamu düzenine ilişkin çok daha vahim durumlara sebep olacaktır.

Av Gülşah Görür
Hayup Kurucu Başkanı,
Adana Barosu Önceki Dönemler Hayvan Hakları Komisyon Başkanı"