Özel Röpörtaj: HAKAN KÖKER

Adana'nın Çukurova İlçesine yeni atanan Kaymakam Hüseyin Tekin, yazarız Hakan Köker’e konuştu.

Kaymakam Hüseyin Tekin, Adana'ya yabancı değil. 2005-2007 yılları arasında vergi müfettişliği yapmış ve Kaymakamlık sınavını Adana'da  kazanmış. Memlekete geri döndüm diyor. 

Güzel hizmetler yapmak istediklerini söyleyen Tekin, insana dokunan tüm projelerin önceliği olduğunu vurguladı. 'Hayalet Liseler' konusunun önemli olduğuna dikkat çeken Hüseyin Tekin, "BU-LU-RUZ ve sonuçlarına katlanırlar" dedi. 

Kaymakam Hüseyin Tekin sorularımızı yanıtladı:

Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Çukurova ilçesi özel ve devlet okullarının çok olmasından dolayı okullar bölgesidir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın 'Hayalet Liseler' ile ilgili başlattığı mücadele konusunda Çukurova'da neler yapılıyor?

EĞİTİM İKİNCİ PLANA ATACAĞIMIZ ALAN DEĞİL 

Eğitim ile alakalı politikalar Bakanlık tarafından benimsenince uygulayıcılar olarak biz idareciler tabi harekete geçiyoruz. Yakın zamanda özel okul temsilcileri ile bir toplantı yaptık. Çekincelerimizi, hassasiyetlerimizi dile getirdik ve bu toplantıları rutin şekilde devam ettireceğiz. Bizler kanunları uygulamak, uygulatmak ve uygulanması ile alakalı gerekli tedbirleri almakla mükellefiz. Dolayısı ile eğitim yakın takibimizde olan bir konu. 'Hayalet Liseler' ve benzeri eylemlerle mücadele edeceğiz. Kati surette eğitimin genel anlamı ile gündeminden Bu 'Hayalet Lise' ve 'Hayalet öğrenci' olgusunu kaldıracağız ve bu konuyu sonlandıracağımızı, kararlı  olduğumuzu söyleyebilirim. Devlet olgusu basite indirgenmemeli. Biz 'Hayalet Liseler' ile alakalı çalışma yaptık. Soru işareti olan konular var onlarda yakın takibimizde. Ama açık yüreklilikle şunu söyleyeyim: BU-LU-RUZ ve sonuçlarına da katlanırlar. Benim istediğim kanunlara uyulması ve bu konuda da esnek olmayacağız. Eğitim bizim ikinci plana atacağımız bir alan değil. Eğitim ve sağlık hayatımızın olmazsa olmazıdır. 

Çukurova ilçesini tanıyabildiniz mi? 

ADANA YAŞANABİLİR İLK 5 ŞEHİRDEN BİRİDİR

Ben 2005-2007 yılları arasında Adana'da Vergi Müfettişliği yaptım. Coğrafyaya, kültüre, iklime ve şehre yabancı değilim. İlçemizde modernliği ve bizi biz yapan değerleri birlikte görebilirsiniz. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki tayinim ilk buraya çıktığında ailem bana tayinin Adana'ya çıktı üzüldün mü? diye sordu evet üzüldüm çünkü vazifemiz bittiğinde geri dönersek siz oradan nasıl ayrılacaksınız ona üzüldüm dedim. O kadar güzel mi dediler evet o kadar güzel dedim çünkü benim 19 yıllık memuriyet hayatımın en güzel yılları Adana'da geçti bunu yürekten söylüyorum. Adana Türkiye'de yaşanabilir en iyi 5 şehirden biri olduğuna eminim. Aslında ben memlekete geri döndüm Kaymakamlık sınavlarına Adana'da çalıştım ve kazandım. Adana'nın bendeki yeri özeldir. Adana'ya gönül borcum var ve çalışacağız, hizmet edeceğiz. 

Çukurova'nın öncelikli eksikleri konusunda bir fotoğrafını çekebildiniz mi?

PROJE OFİSİMİZ HAYATA GEÇTİ

Bakıyorum, inceliyorum, görüşmeler, toplantılar yapıyorum. Tabi benim asıl ilgi alanım fikirleri projelendirip devamında hibe veren kurumlara bunu sunup hayata geçirmektir. Yani icraa boyutunu daha çok seviyorum. Proje ofisimizi kurduk yavaş yavaş kamu görevlilerimiz oraya iştirak ediyorlar, birkaç toplantımız oldu. Sosyal projeler benim için önemli, dezavanjalı gruplara yönelik projeler benim için önemli, istihdama, eğitime yönelik projeler benim için önemli. Yani aslında insana dokunan bütün projeler benim için öncelikli ve önemli. Üretip, çalışacağız ve değer katmaya uğraşacağız. 

Vatandaşlar size sorunlarını anlatmak için nasıl ulaşabilir?l

DİLEK VE ŞİKAYET KUTUSUNU BİZZAT BEN AÇIP TEK TEK OKUYACAĞIM

Yapıcı eleştirilere açığız. İnsanlarımızdan, şikayetse şikayet, itirazsa itiraz duyarlılıklarını bekliyoruz. Yakında Kaymakamlığımıza büyük dilek ve şikayet kutusu koyacağım ve o kutu bizzat benim yanımda açılacak tek tek ben okuyacağım. Vatandaşımız istediği her şeyi oraya yazabilir. Atatürk'ün güzel bir sözü var diyor ki 'Cumhuriyet en çokta kimsesizlerin kimsesidir. Şimdi Kaymakamlığımıza onu da yazacağız. Biz burada sayın Cumhurbaşkanımızı ve devletimizi temsil eden kişi olarak kimsesizlerin kimsesi olacağız. Kaymakamlığımızda personelimizde dikkat diyor zaten ve nezaket kuralları ön planda olacak. Bir kamu görevlimiz vatandaşımıza kaba davranamaz bende öyle yapmıyorum vatandaşımızda nezaketi hiçbir zaman elden bırakmıyor.